رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر با اشاره به اینکه باید آمادگی کاملی را در شرایط بحران و اضطراری داشته باشیم، گفت: در حال حاضر بیش از ۳ هزار مدرسه در تهران نیاز به مقاومسازی دارند.
فارس، حمزه شکیب در پانصد و هفدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران که با حضور تمامی اعضا در محل تالار شورا برگزار شد در نطق پیش از دستور جلسه امروز به سالگرد وقوع حادثه زلزله بم اشاره کرد و افزود: در پنجم دی ماه ۱۳۸۲ در ساعت ۵:۲۶:۲۶ در شهر تاریخی بم زلزلهای صورت گرفت با قدرت ۶٫۵ ریشتر که در پی آن ۲۶ هزار نفر کشته شدند.
وی تصریح کرد: در آن زمان که جمعیت بم صد هزار نفر بود ۵۰ هزار نفر مجروح و ۱۸ هزار خانه و ساختمان از جمله ساختمانهای فرمانداری، هلال احمر، دادگستری، زندان و بیمارستان تخریب شد.
شکیب به علل تخریب و تلفات زلزله در شهر بم اشاره کرد و گفت: عدم رعایت اصول مهندسی ساخت و ساز، عدم طراحی مناسب ساختمانها، عدم نظارت بر اجرا و عدم مسئولیتپذیری از جمله موارد و علل تخریب در این شهر تاریخی بود.
رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر ادامه داد: ایران را میتوانیم به ۴ بخش در خصوص خطرپذیری تقسیمبندی کنیم که خطر زیاد، خیلی زیاد و کم و متوسط از ۴ بخش تقسیمبندی در این زمینه است که تهران با توجه به گسلهای زیادی که در آن وجود دارد را میتوان در قسمت خطر زیاد جا داد.
وی اضافه کرد: پس از زلزله بم اقداماتی از سوی دستگاهها و سازمانها صورت گرفت که از آن جمله میتوان به شروع مقاومسازی ساختمانهای دولتی شامل مدارس و تصویب آئیننامههای نظارت بر استانداردهای اجباری در مراحل تولید و توزیع و مصرف مصالح ساختمانی اشاره کرد.
شکیب در ادامه به اعتبارات در نظر گرفته شده در مجلس از سال ۸۲ اشاره کرد و گفت: در آن زمان مبلغ ۴ میلیارد دلار برای مقاومسازی مدارس کشور در نظر گرفته شد که قرار شد طی مراحل مختلف این مقاوم سازی در تمامی مدارس کشور صورت گیرد.
رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر اضافه کرد: در حال حاضر ۶ هزار مدرسه در تهران وجود دارد که از ارزیابی صورت گرفته ۲ هزار مدرسه مقاومسازی شده است و مابقی نیز در حال مقاومسازی قرار دارند.
وی بیان داشت: وضعیت فعلی بیمارستانهای شهر تهران نیز شرایط خوبی ندارند چرا که از ۱۳۰ بیمارستان شهر تهران بیش از ۵۰ درصد از آنها قدمت بیش از ۳۰ ساله را دارند که اکثر این ساختمانها و بیمارستانها ضوابط فنی را رعایت نکردهاند که اگر خدایی ناکرده زلزلهای صورت گیرد نمیتوان امیدوار بود که این بیمارستانها به کار خود ادامه دهند.
شکیب خاطر نشان کرد: شورای شهر مصوبهای را داشت مبنی بر اینکه شهرداری هر زمان بخواهد مجوز کلینیکی را صادر کند که باید آن کلینیک ضابطه فنی تهیه کند که متأسفانه این مصوبه شورای شهر نیز از سوی شهرداری نادیده گرفته شده است.
رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر با تأکید از وزارت بهداشت گفت: انتظار داشتیم وزارت بهداشت استقبال خوبی از مصوبه شورای شهر در خصوص مقررات و رعایت ضوابط فنی در کلینیکها داشته باشد اما متأسفانه وزارت بهداشت به جای همکاری با شورا و شهرداری اعلام کرده بود که این کار به هیچ عنوان وظیفه شهرداری و شورا نیست.
وی بیان داشت: مصوبه دیگری که توسط شورای شهر به تصویب رسیده بود مصوبه برنامه جامع کاهش خطرپذیری شهر تهران بود که آن را به شهرداری ابلاغ کردیم اما علیرغم ابلاغ این مصوبه هنوز کار مفیدی از سوی شهرداری صورت نگرفته است.
شکیب به پیگیریهای شورای شهر در خصوص مصوبه فوق اشاره کرد و گفت: پارسال در همین موقع حضوراً با شهردار تهران صحبت شد و نامهای نیز برای وی تهیه شد اما علیرغم تهیه این نامه و انتظار شورا جهت اجرای مصوبه کاهش خطرپذیری شهر تهران اقدامی مفیدی از سوی شهرداری صورت نگرفته است.
رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر اضافه کرد: شورای شهر در دوره دوم و سوم هرگونه اقدامی را که میتوانسته است در جهت کاهش خطرات مؤثر باشد را انجام داده است ولی متأسفانه دستگاههای متولی هر کدام وظایف خود را به گردن یکدیگر میاندازند که البته باید به این نکته نیز توجه کرد که شهرداری نیز خود را از این موضوع کنار کشیده است.
وی اضافه کرد: در شورای دوم اعضای شورا با جدیت بیشتری در خصوص مشکلات شهر و به خصوص در زمینه کاهش خطرات شهر اقدامات خوبی را انجام دادند و در این زمینه شناسنامه فنی دو برگه را نیز تهیه کردند اما تهیه این شناسنامه نیز از سوی شهرداری متوقف شده است و شهرداری نیز در نامهای که به شورای شهر ارسال کرده است بیان نموده شهرداری فقط مسئول کنترل شهرسازی است و کنترل مقررات فنی به عهده شهرداری نیست.
شکیب از تمامی مسئولان در بخش دولتی و شهری درخواست کرد تعامل بیشتری را با یکدیگر داشته باشند و به مقررات و ضوابط قانونی عمل کنند.
رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر بیان داشت: اگر خدایی ناکرده روزی در تهران زلزلهای مثل بم بیفتد معلوم نیست چه اتفاقی در کوچه و پس کوچههای تهران رخ میدهد.
شکیب بیان داشت: ما در داشتن دانش فنی زلزله در بین ۵ کشور اول دنیا هستیم اما متأسفانه از این ظرفیت علمی در کشورمان استفاده نکردهایم و باید از مدیران و مسئولان بخواهیم که از این ظرفیت علمی و دانشگاهی استفاده بهینه ببرند.
وی از اعضای شورا خواست علیرغم اینکه زمان گذشته است اما باز هم دیر نشده است و باید بتوانیم از ظرفیتهای موجود برای کاهش خطرات در کشور و به خصوص در تهران استفاده کنیم.
Related Posts
- آمادگی سازمان باغستانهای سنتی شهرداری قزوین به منظور انجام آبیاری مکمل برای باغ های کم آب
- در سالی که گذشت بیش از ۴۴ هزار شهروند با سامانه ۱۳۷ شهرداری قزوین تماس گرفتند
- جانمایی سطل های زباله جدید
- جانمایی سطل های زباله جدید
- بازدید نمایندگان سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری همدان
- تجهیز تعدادی از اتوبوس های ناوگان سازمان اتوبوسرانی قزوین به سیستم گرمایشی و سرمایشی مدرن
- بازسازی ۱۷۷ دستگاه اتوبوس از سراسر کشور در مرکز بازسازی امام علی (علیه السلام) سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مسئولین سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرستان دُرود از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- نور آرایی های سطح شهر به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره) به مدت یک شب خاموش شد
- زباله های عفونی بیمارستان ها بدون بی خطرسازی به زباله دان اهواز می رود
- بیش از ۷۵ درصد از زباله های سطح شهر را مواد آلی و پسماندهای غذایی تشکیل می دهد
- ۷۰ میلیارد ریال برنامه مدیریت پسماند برای شهرداری اردبیل تعریف شد
- دبیر: نیمی از هزینه پسماند را باید شهرداری تهران پرداخت کند
- حجم بازیافت پسماند طی پنج سال از ۲۰به ۶۰ درصد افزایش می یابد
- وزیر بهداشت: گمان میکنم جمع آوری زبالههای بیمارستانی وظیفه شهرداری است
- جریمهی سنگین تخلیهکنندگان غیرمجاز خاک و نخاله در کرمان
- مسوولیت نابودی زبالههای ۱۰۰۰ مرکز درمانی تهران با شهرداری تهران نیست
- اتصال ریلی ۷ شهر با بهرهبرداری از قطار حومهای نجفآباد-اصفهان
- انجام اصلاحات خطوط با هدف حذف خطوط موازی اتوبوسرانی شهرداری مشهد
- توسعه سیستمهای هوشمند مدیریت ترافیک در پایتخت
- شهرداری نقشی در کمک به خرید تاکسی هیبریدی و موتور برقی ندارد
- خروج ۲۰۰۰ اتوبوس فرسوده از ناوگان حمل و نقل تهران
- تعیین میزان اعتبار کارت بلیتهای یکساله متناسب با مصرف شهروندان
- شهرداری تهران به تعهدات خود در خصوص مترو عمل کند
- شهرداری تهران خرید واگن های مترو از چین را تکذیب کرد