برنامههای توسعهای پنج ساله کشور، برنامههای میان مدتی هستند که به منظور ارتقاء کشور در زمینههای فرهنگی،اجتماعی، اقتصادی و … از سوی دولت تقدیم مجلس و پس از بررسیهای لازم به تصویب مجلس رسیده و به تمامی دستگاهها ابلاغ میشود، در این بین برنامه ششم توسعه برای شهرداری تهران نیز وظایف و خط مشیهایی مشخص کرده است که برخی از آنها موجب تضعیف جایگاه غیردولتی شهرداری شده است که موجبات انتقادات فراوانی را از سوی مدیران شهری فراهم کرده است.
به گزارش خبرنگار«شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد باقر قالیباف با حضور در صحن علنی شورای شهر که به بهانه ارائه لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۵ بود با انتقاد از متن برنامه ششم توسعه با بیان اینکه احساس خطر جدی برای مدیریت شهری دارم، گفت: اگر اتفاقاتی که در برنامه ششم نوشته شده است، رخ دهد، دیگر وجود شهرداری و شورای شهر معنا ندارد و در آینده به پیشرفت کشور خسارات جبرانناپذیری ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس هفتم تصویب شد، گفت: در آن زمان مالیات بر ارزش افزوده سه درصد بوده که مقرر شد به صورت نصف بین شهرداری و دولت تقسیم شود، اما حالا مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد شده است، اما سهم شهرداری نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش نیز یافته است اما با این حال در برنامه ششم پیشبینی شده که همه درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به خزانه دولت ریخته و پس از آن از طریق وزارت کشور به شهرداریها اختصاص داده میشود که بر این اساس فلسفه وجود شورا و شهرداری بیمعناست.
شهردار تهران با بیان اینکه نظام اداری و اجرایی شهرداری در برنامه ششم دولتی میشود، گفت: در این برنامه آمده است که آییننامه اداری و استخدامی شهرداریها تحت نظر وزارت کشور باشد و این در حالیست که شهرداریها در حال دولتی شدن هستند که به نظر میرسد مسیر درستی نیست.
همچنین رضا تقی پور سخنگوی شورای شهر تهران نیز با اشاره به متن برنامه ششم پنج ساله کشور با بیان اینکه متاسفانه در این برنامه مسائل بسیار زیادی در رابطه با مدیریت شهری مغفول مانده است، گفت: بارها شاهد بودهایم که مسئولان عنوان کردند که مدیریت شهری باید به سمت درآمدهای پایدار حرکت کرده و نباید به عوارض شهری به خصوص عوارض ساخت و ساز متکی باشد، اما متاسفانه در برنامه ششم میبینیم که در تبصره یک لایحه پیشنهادی دولت مهمترین منبع درآمدهای پایدار (مالیات بر ارزش افزوده) کلانشهرهایی از جمله تهران، حذف شده است.
تقیپور با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده همان تجمیع عوارض شهری بود، گفت: در زمان اجرای این طرح، مالیات بر ارزش افزوده ۳ درصد بود که براساس قوانین مدیریت شهری و دولت به صورت مساوی یک و نیم (۱٫۵) درصد از این مالیات بر ارزش افزوده را دریافت میکردند اما در حال حاضر شاهد هستید که مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد است اما متاسفانه سهم مدیریت شهری، کماکان همان یک و نیم درصد است و سهم دولت ۵ برابر شده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در بندهای مختلف برنامه ششم توسعه سهم یک و نیم درصدی شهرداری مخدوش شده است، گفت: براساس برنامه ششم توسعه، درآمدهای حاصله از مالیات بر ارزش افزوده، باید به حساب دولت واریز شود و پس از آن شهرداریها با اجازه استانداری میتوانند این مبلغ را برداشت کنند و این در حالی است که پیش از این به روش مستقیم درآمدهای حاصله به حساب شهرداریها ریخته میشد.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه نیمی از هزینههای شهر تهران به دلیل پایتخت بودنش است، گفت: پایتخت بودن بار اضافی به تهران تحمیل کرده است و جالب است که صنایع آلاینده در تهران فعالیت میکنند و دودشان به حلق مردم میرود اما مالیات و عوارض آنها به مردم تهران تعلق نمیگیرد و چگونه میتوان این بحث را توجیه کرد.
عجله مجلس و احتمال غفلت از شهرداریها
تقیپور با بیان اینکه این بند با ماهیت غیردولتی بودن شهرداریها در تضاد است، گفت: اگر بودجه به دست سازمان دیگری باشد، چطور میتوان برای مصوبات ضمانت اجرایی ایجاد کرد و حتما درخواست میشود دولت و مجلس در این زمینه تجدیدنظری داشته باشند.
به گفته وی، شورای شهر تهران و شورای عالی استانها در اعتراض به برنامه ششم توسعه، نامه هایی جداگانه به رییس جمهور و مجلس نوشتهاند.
سخنگوی شورای شهر تهران افزود: نگران هستیم با توجه به برگزاری انتخابات در اسفندماه و همچنین تصویب بودجه سال آتی دولت، برنامه ششم توسعه با عجله تصویب شود و نقش شهرداریها مغفول بماند.
آش را با جایش بدهند
تقیپور با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه پیشنهاد شده که مدیریت بناهای تاریخی به شهرداریها سپرده شود، گفت: باید آش با جایش داده شود و همراه با مدیریت اعتبارات و اختیارات لازم را بدهند وگرنه انتقال مدیریت یک ساختمان تاریخی به شهرداری تنها بار این مجموعه را اضافه میکند.
به گفته سخنگوی شورای شهر تهران در برنامه ششم توسعه تغییر کاربری واحدهای مسکونی به منظور استفاده گردشگری با نظر میراث فرهنگی مدنظر قرار گرفته اما باید عنوان کنم که هرگونه تغییر کاربری بدون نظر شهرداری آن منطقه امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه در متن پیشنهادی برنامه ششم توسعه که متاسفانه برخی از پیشنهادات قوانین دائمی را نیز نقص میکند، افزود: بسیاری از اختیارات شهرداریها به سازمان شهرداری و دهیاریها منتقل شده است که این مساله سبب بزرگ شدن دولت میشود.
به گزارش ایسنا، ناصر امانی معاون برنامه ریزی، توسعه شهری وامورشورای شهرداری تهران، نیز با تاکید بر اینکه مدیریت شهری باید به صورت یک فصل در لایحه برنامه ششم توسعه پیش بینی شود، اظهار کرد: متاسفانه هیچ یک از دغدغههای مهم شهری در محیط زیست و حوزه آلودگی که باید یک حکم و فصل را به خود اختصاص می داد، لحاظ نشده است.
امانی با اعلام اینکه متاسفانه نگاه ویژهای که شایسته مدیریت شهری است در برنامه ششم توسعه دیده نشده، افزود: حتی برخی از احکام برنامه ششم توسعه برای مدیریت شهری ایجاد تنگنا و مشکل میکند بگونهای که در بحث مالیات بر ارزش افزوده در پیش نویس برنامه ششم متمرکز شده وعوارض محلی، تبدیل به مالیات شده که این مالیات هم در اختیار وزارت کشور و استانداری ها قرار گرفته، به طوری که سیر طولانی برای پرداخت آن به مدیریت شهری در نظر گرفته شده است.
امانی با بیان اینکه در یکی از احکام برنامه ششم توسعه، شهرداری به صورت یک پیمانکار دیده شده است و در آن گفته شده که نهادهای دولتی می توانند برخی از وظایف خود را به شکل خرید خدمت به شهرداری ها واگذار کنند، گفت: بر اساس این ماده، شهرداریها، پیمانکار سازمانهای دولتی شده و وظایف سازمان دولتی را به صورت پیمانکار برعهده میگیرند و از طرف سازمان دولتی وظایف را انجام میدهند که این موضوع به شدت محل اشکال است.
امانی با بیان اینکه اعتقاد مدیریت شهری بر این است که جزئی از ساختار نظام است و باید ۲۳ وظایفی که در اختیار دولت هست و در قانون برنامه پنجم پیش بینی شده بود با لحاظ سازوکارهای لازم تشکیلاتی و بودجه ای، به حوزه مدیریت شهری منتقل شود، گفت: متاسفانه در پیش نویس برنامه ششم پیش بینی شده است که شهرداریهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت میتوانند در صورت داوطلب بودن، این وظایف را عهدهدار شوند در حالی که سوال این است شهرداریها با چه امکان و توانمندی میتوانند این را انجام دهند و این موضوع ابهام دارد و مدیریت شهری را دچار مشکل می کند.
به گزارش ایسنا، حال باید دید نامه گلایه آمیز مدیران شهری برای برنامه ششم توسعه افاغه کند.
Related Posts
- قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- نور آرایی های سطح شهر به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره) به مدت یک شب خاموش شد
- مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری خبر داد؛
- عملیات عمرانی پروژه پل ورودی ناحیه دانش به ناصر آباد به پایان رسید
- آغاز عملیات عمرانی نوسازی و بازسازی پیاده رو خیابان شهرداری
- احداث اولین سرویس بهداشتی مجهز به اتاق کودک و مادر در بوستان بلوار آزادگان قزوین
- احداث سرویس بهداشتی
- پیشرفت ۳۵ درصدی پروژه احداث ساختمان اداری ناحیه متصل شهری آزادگان
- صادقی،مدیر منطقه ۲ شهرداری قزوین اعلام کرد؛
- صدور ۱۸۵ پایان کار ساختمانی در ۷ ماه سال جاری در منطقه ۲ شهرداری قزوین
- پروانه ساختمانی ۷ ماهه ۹۷
- پیشرفت ۹۰ درصدی فاز ۲ پروژه احداث بوستان میرداماد قزوین
- عملکرد ۷ ماهه منطقه دو شهرداری قزوین در صحن علنی شورای اسلامی قزوین ارائه شد
- زباله های عفونی بیمارستان ها بدون بی خطرسازی به زباله دان اهواز می رود
- بیش از ۷۵ درصد از زباله های سطح شهر را مواد آلی و پسماندهای غذایی تشکیل می دهد
- ۷۰ میلیارد ریال برنامه مدیریت پسماند برای شهرداری اردبیل تعریف شد
- دبیر: نیمی از هزینه پسماند را باید شهرداری تهران پرداخت کند
- حجم بازیافت پسماند طی پنج سال از ۲۰به ۶۰ درصد افزایش می یابد
- وزیر بهداشت: گمان میکنم جمع آوری زبالههای بیمارستانی وظیفه شهرداری است
- جریمهی سنگین تخلیهکنندگان غیرمجاز خاک و نخاله در کرمان
- مسوولیت نابودی زبالههای ۱۰۰۰ مرکز درمانی تهران با شهرداری تهران نیست
- اتصال ریلی ۷ شهر با بهرهبرداری از قطار حومهای نجفآباد-اصفهان
- انجام اصلاحات خطوط با هدف حذف خطوط موازی اتوبوسرانی شهرداری مشهد
- توسعه سیستمهای هوشمند مدیریت ترافیک در پایتخت
- شهرداری نقشی در کمک به خرید تاکسی هیبریدی و موتور برقی ندارد
- خروج ۲۰۰۰ اتوبوس فرسوده از ناوگان حمل و نقل تهران
- تعیین میزان اعتبار کارت بلیتهای یکساله متناسب با مصرف شهروندان
- شهرداری تهران به تعهدات خود در خصوص مترو عمل کند
- شهرداری تهران خرید واگن های مترو از چین را تکذیب کرد
- Loon Copter پهپاد شگفت انگیز با قابلیت شنا در سطح و زیر آب
- آخرین فهرست از پرشتابترین سوپراسپرتهای دنیا+تصاویر
- آیا آیفون ۷ واقعی این شکلی است؟+تصاویر
- تصاویر/ کولاک شرق امریکا را فلج کرد
- مایکروسافت مدلهای جدید سرفیس بوک، سرفیس پرو ۴ و سرفیس پن را معرفی کرد
- بهترین فیلمهای سال ۲۰۱۵ از نگاه منتقدان
- پرواز از نیویورک به دبی، تنها در ۲۲ دقیقه
- کدام تکنولوژی صفحه نمایش برای تلویزیونها بهتر است؛ LCD یا OLED؟