پیشنهاد تخصیص ۳۸۰میلیاردتومان برای ساخت ۱۶۰مسجد در تهران را شهرداری تهران به شورای شهر در قالب لایحه بودجه سال ۹۳ ارایه کرد. موضوعی که محتوای لایحه، واکنش «رحمتالله حافظی» رییس کمیسیون سلامت شورای شهر را در پی داشت.
آفتاب: حافظی در جلسه غیرعلنی شورا با اشاره به اینکه در تدوین برخی ردیفهای بودجه شهرداری موازیکاری غیرضروری مشاهده میشود، گفت: «برای نمونه در بخش ساخت مساجد میزان هزینهکردها و کمکهای شهرداری برای هر مترمربع بین یک تا دومیلیونتومان است، اما در برخی موارد هزینه ساخت ۵/۶میلیونتومان درنظر گرفته شده است.»
وی افزود: «یکی دیگر از نکات موازیکاری در بحث ساخت مساجد است که علاوه بر اینکه ردیفی مربوط به رسیدگی امور مساجد در اختیار مناطق قرار دارد ردیف دیگری به مبلغ چهارمیلیاردتومان هم برای همین منظور در بودجه دیده شده است.»علیرضا دبیر رییس کمیسیون بودجه از تصویب بودجه شهرداری و ارسال آن به شورا خبر داده است.
«محمد سالاری»، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر هم در اینباره به «شرق» گفت: «ابتدای شروع به کار شورای شهر تهران میزبان حجتالاسلاموالمسلمین قرائتی بودیم. همه اعضای شورا از پیشنهادات وی استقبال کردند. پیشنهاد وی این بود که با توجه به پراکندگی شهر تهران، گستردگی آن و افزایش جمعیت تهران در سالهای اخیر به همان نسبت شاهد افزایش مساجد در محلات نبودیم و برخی محلات تراکم مساجد را دارند و برخی محلات که در دهههای اخیر تشکیل شدهاند تعداد مساجد تناسبی با جمعیت ندارد.»
وی افزود: «در این راستا در کمیسیون معماری و شهرسازی طرحی دو فوریتی را به صحن بردیم و در آن طرح، شهرداری را ملزم کردیم که ظرف سه ماه گزارشی از محلات فاقد مسجد به شورا ارایه کند شهرداری این گزارش را ارایه نکرد، اما در فرآیند تدوین برنامه پنجساله و برش یکساله آن قرار شد تعدادی مسجد در شهر ایجاد شود.»
وی گفت: «برخی عنوان میکنند که شهر با رکود ساختوساز مواجه است. با توجه به روندی که از گذشته در شهرداری بوده مبنی بر تراکمفروشی و تغییر کاربری برای درآمدزایی که مورد انتقاد شهروندان، متخصصان شهرسازی و مقاممعظمرهبری نیز بوده است این نگرانی وجود داشت که شهرداری تامین مالی این پروژه را نیز از این منابع انجام دهد که با توجه به اینکه به موجب قانون دولت در دهههای گذشته شهرداریها خودگردان هستند نگرانیم با محولشدن این ماموریت جدید نتواند وظایف اصلیاش را به خوبی انجام دهد.»
سالاری تاکید کرد: «البته هیچکدام از اعضای شورا مخالف مسجدسازی نیستند و اما دولت و سازمان تبلیغات اسلامی و… هم باید دخیل شوند و شهرداری را نباید به سمت ماموریتهای جدیدی برد که جزو وظایف اصلیاش نیست.»
وی افزود: «من معتقدم که مساجد از عناصر اصلی شهرسازی ایرانی و اسلامی هستند و میتوانند به عنوان مراکز تعامل اجتماعی نقش ایفا کنند. میتوان با توسعه مساجد در راستای منویات مقاممعظمرهبری برای ایجاد معماری ایرانی اسلامی در تهران گام برداشت.»
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با تاکید بر لزوم مشارکت مردمی در مسجدسازی گفت: «ساخت مسجد نباید دولتی باشد. انتقاد ما به شهرداری هم همین است.
شهرداری باید تسهیلگری کند و لذت ساخت مسجد با مشارکت مردم محقق میشود. شهرداری باید بسترسازی کند سازوکار مشارکت برای مردم را فراهم کند و نباید مسجدسازی را دولتی کند.»
براساس این گزارش و با توجه به اظهارات حافظی مبنی بر تخصیص دومیلیونتومان برای ساخت هر متر مربع مسجد، اگر زیربنای هر مسجد محلهای را ۳۰۰مترمربع درنظر بگیریم به این ترتیب هزینه ساخت هر مسجد ۶۰۰میلیونتومان میشود و با در نظر گرفتن ۱۶۰ مسجد پیشنهادی شهرداری در لایحه بودجه سال ۹۳ شهرسازی ۹۶میلیاردتومان هزینه ساخت این ۱۶۰ مسجد میشود که با ۳۸۰میلیاردتومان پیشنهادی شهرداری فاصله دارد.
البته حجتالاسلاموالمسلمین ناصحی، عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با «شرق» هزینه ساخت هر مسجد را حداقل یکمیلیاردتومان برآورد کرد و گفت: «شهرداری باید حداقل یکمیلیاردتومان برای هر مسجد تخصیص دهد و همین مقدار نیز به مشارکت مردمی نیاز است.»وی با تاکید بر کمبود مسجد در تهران نسبت به جمعیت گفت: «در تهران دوهزار مسجد وجود دارد و هشتمیلیونو ۵۰۰هزار نفر شب خواب دارد و کارشناسان مساحت کل مساجد تهران را به جمعیت آن تقسیم کردهاند که سهمیه هر نفر زیر ۱۵سانتیمتر شده است. باید این سرانه به هفتمتر برسد. بهعنوان مثال هر هزار نفر سرانه یک پزشک دارند اما همه این هزار نفر که به پزشک محتاج نمیشوند. اگر سرانه هر نفر هفتمتر میشود، میتوان گفت که هر کدام از آنها به سرانه مناسبی از شبستان، آبدارخانه و حیاط مسجد دست یافتهاند.»
وی افزود: «ضمن اینکه قریب به دومیلیونو۵۰۰هزار نفر به سن بلوغ رسیدهاند در حالیکه مسجدسازی ما اینقدر رشد نداشته است و شهر تهران در میان شهرهای ما فقیرترین شهر به لحاظ داشتن مسجد است. لذا لازم است با همکاری شهرداری، سازمانها و وزارتخانهها و… در نظام مقدس جمهوری اسلامی این مساجد ساخته شوند چرا که اگر در این نظام ساخته نشوند چه موقعی انتظار داریم ساخته شوند؟»
وی با اشاره به مصوبه شورا در این زمینه گفت: «در شورای شهر مصوب شده که در طول این
چهارسال ۴۰۰ مسجد محلهای یعنی مساجد ۳۰۰، ۴۰۰متری در محلاتی که مسجد ندارند، ساخته شود. شهردار موظف شده است که اگر بودجه در اختیار داشته باشد و توفیق یابد این ۴۰۰ مدرسه را بسازند.»
وی تاکید کرد: «البته ما تاکید داریم شهرداری مشارکت کند و هیاتامنا تشکیل شود و با کمک مردم این کار پیش برود. ما نمیخواهیم مساجد دولتی شود و در فرهنگ تشیع هم این مساله جایی ندارد و مردم از مساجد دولتی استقبال نمیکنند.»
وی با اشاره به پیشنهاد ۳۶۰میلیاردتومانی شهرداری در لایحه بودجه برای ساخت ۱۶۰ مسجد گفت: برای ساخت هر مسجد حدود یکمیلیاردتومان با توجه به قیمت زمین، گرانی مصالح، مزد کارگر و بنا و… در نظر میگیریم که این یک حساب سرانگشتی است تا مسجدی در زمین ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری ساخته شود.
محمد حقانی عضو شورای شهر نیز در اینباره به«شرق» گفت: «ما اعتقاد داریم ساخت مساجد وظیفه شهرداری نیست. مساجد باید توسط خیران و مردم محل ساخته شود و کار بسیار حسنهای است. اعتقاد داریم که فعالیتهای مردمنهاد از گذشته در این حوزه بنیانش گذاشته شده و شهرداری و نهادهای دولتی باید در ساخت مساجد مشارکت کنند که با توجه بهگران بودن زمین در این حوزه میتوانند زمین را تهیه کنند. به علاوه اینکه بیشتر از ساخت مساجد فرامنطقهای، سیاست شورا ساخت مساجد محلهای و دسترسیپذیر است و نه مساجد فرامنطقهای، زیرا این مساجد که در گذشته ساخته میشده هم هزینههای زیادی را طلب میکرد و هم دسترسیاش برای مردم مشکل است.»
وی تاکید کرد: «سیاستها را شورا تعیین میکند و پیشنهاد تخصیص ۳۸۰میلیاردتومان برای ساخت ۱۶۰ مسجد از سوی شهرداری ارایه شده و فکر میکنم به تصویب برسد. این پروژه در مناطق و با محوریت معاونت اجتماعی – فرهنگی اجرا میشود و محل تامین آن درآمدهای شهرداری است.»وی افزود: «برای ساخت هر مسجد ششتا هفتمیلیاردتومان پیشنهاد شده بود اما شورا با این رویکرد موافق نیست. رویکرد ما کمک به ساخت مسجد است و برای ساخت هر مسجد یکمیلیاردو ۲۰۰میلیونتومان در نظر گرفتیم که برای ساخت هر مترمربع دومیلیونتومان برآورد شده است.»
Related Posts
- آمادگی سازمان باغستانهای سنتی شهرداری قزوین به منظور انجام آبیاری مکمل برای باغ های کم آب
- در سالی که گذشت بیش از ۴۴ هزار شهروند با سامانه ۱۳۷ شهرداری قزوین تماس گرفتند
- جانمایی سطل های زباله جدید
- جانمایی سطل های زباله جدید
- بازدید نمایندگان سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری همدان
- تجهیز تعدادی از اتوبوس های ناوگان سازمان اتوبوسرانی قزوین به سیستم گرمایشی و سرمایشی مدرن
- بازسازی ۱۷۷ دستگاه اتوبوس از سراسر کشور در مرکز بازسازی امام علی (علیه السلام) سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مسئولین سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرستان دُرود از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- نور آرایی های سطح شهر به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره) به مدت یک شب خاموش شد
- زباله های عفونی بیمارستان ها بدون بی خطرسازی به زباله دان اهواز می رود
- بیش از ۷۵ درصد از زباله های سطح شهر را مواد آلی و پسماندهای غذایی تشکیل می دهد
- ۷۰ میلیارد ریال برنامه مدیریت پسماند برای شهرداری اردبیل تعریف شد
- دبیر: نیمی از هزینه پسماند را باید شهرداری تهران پرداخت کند
- حجم بازیافت پسماند طی پنج سال از ۲۰به ۶۰ درصد افزایش می یابد
- وزیر بهداشت: گمان میکنم جمع آوری زبالههای بیمارستانی وظیفه شهرداری است
- جریمهی سنگین تخلیهکنندگان غیرمجاز خاک و نخاله در کرمان
- مسوولیت نابودی زبالههای ۱۰۰۰ مرکز درمانی تهران با شهرداری تهران نیست
- اتصال ریلی ۷ شهر با بهرهبرداری از قطار حومهای نجفآباد-اصفهان
- انجام اصلاحات خطوط با هدف حذف خطوط موازی اتوبوسرانی شهرداری مشهد
- توسعه سیستمهای هوشمند مدیریت ترافیک در پایتخت
- شهرداری نقشی در کمک به خرید تاکسی هیبریدی و موتور برقی ندارد
- خروج ۲۰۰۰ اتوبوس فرسوده از ناوگان حمل و نقل تهران
- تعیین میزان اعتبار کارت بلیتهای یکساله متناسب با مصرف شهروندان
- شهرداری تهران به تعهدات خود در خصوص مترو عمل کند
- شهرداری تهران خرید واگن های مترو از چین را تکذیب کرد
- Loon Copter پهپاد شگفت انگیز با قابلیت شنا در سطح و زیر آب
- آخرین فهرست از پرشتابترین سوپراسپرتهای دنیا+تصاویر
- آیا آیفون ۷ واقعی این شکلی است؟+تصاویر
- تصاویر/ کولاک شرق امریکا را فلج کرد
- مایکروسافت مدلهای جدید سرفیس بوک، سرفیس پرو ۴ و سرفیس پن را معرفی کرد
- بهترین فیلمهای سال ۲۰۱۵ از نگاه منتقدان
- پرواز از نیویورک به دبی، تنها در ۲۲ دقیقه
- کدام تکنولوژی صفحه نمایش برای تلویزیونها بهتر است؛ LCD یا OLED؟