رئیس شورای عالی استانها گفت: واگذاری ۱۶ تصدی به شهرداریها با اصلاحاتی به تصویب رسیده اما به دلیل مشکلاتی که در گذشته بین دولت و مجلس بوجود آمد اجرای تحقق آن در بلاتکلیفی است.
مهدی چمران در نخستین همایش رؤسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها در چهارمین دوره فعالیت شوراها، اظهار داشت: از سالها پیش احساس میکردیم شوراها در کشور متولی ندارند. وزارتخانهها نشستها و همایشهایی برگزار میکنند اما شوراهای مراکز کشور هیچگونه جلساتی برای تبادل تجربیات ندارند.
وی با اشاره به اینکه در آن زمان فقط شورای عالی استانها آن هم با ۳۰ عضو شکل گرفته بود، ادامه داد: در وهله نخست شوراهای کلانشهرها را برای تشکیل جلسه مشترک دعوت کردیم که بعد از آن شوراهای مراکز استانها نیز از این جلسات استقبال کردند و از سال ۸۲ به بعد این مجمع مشورتی شکل گرفت و مقرر شد هر ۳ ماه یکبار یک جلسه در یکی از مراکز استانها برگزار شود تا پیوند و ارتباط بیشتری بین شوراهای شهر و استان به وجود آید.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه شوراییها باید با هم کار کنند، گفت: درست است که شورای عالی استانها نمایندگی کل شوراهای کشور را به عهده دارند ولی شوراهای دیگر نیز باید با یکدیگر ارتباط صمیمی و نزدیکی داشته باشند چرا که این امر بسیار ضروری است.
به گفته چمران هر چه شوراها ارتباط بیشتری با یکدیگر داشته باشند نتیجهای بهتر و دستاوردهای بیشتری خواهند داشت.
وی به برخی از مشکلات شوراها اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات کنونی شوراها نبود مدیریت یکپارچه شهری است؛ در شورای دوره قبلی مجلس شورای اسلامی پیگیری این موضوع را به عهده شورای عالی استانها گذاشت تا آئیننامهای در این خصوص تهیه کند. شورای عالی استانها نیز نظرات سایر استانها را به صورت کتبی و شفاهی دریافت و آئیننامه را تهیه کرد و به دولت ارائه داد.
رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: در کمیسیون زیربنایی دولت بیش از ۳۰ جلسه با حضور تعدادی از اعضای شورای عالی استانها برگزار شد؛ از ۲۳ تصدی که در قانون برنامه سوم و چهارم توسعه برای واگذاری به شهرداریها اشاره شده بود در ۱۶ مورد به توافق رسیدیم که با اصلاحاتی تصویب شد اما بعد به مشکلاتی بین دولت و مجلس برخورد که همچنان در همان وضعیت باقیمانده است و لازم است مجدداً پیگیریهای لازم برای آن انجام شود.
چمران خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی نیز به مرکز پژوهشهای خود سفارش دارد در این زمینه پژوهشی داشته باشد که با توجه به اقدامات انجام شده در این خصوص پژوهش آنها آماده ارائه در صحن مجلس است تا به تصویب برسد و به دولت ابلاغ شود.
وی در ادامه گفت: در این بین مشکلاتی نیز وجود دارد که باید به آنها اشاره کرد، مهمترین مشکل این است که دولتها به طور کلی حتی دولت نهم و دهم که از دل شوراها برخاست ولی وقتی در کسوت ریاست جمهوری قرار گرفت بحث شوراها را آن طور که شایسته بود دنبال نکردند، حتی برخی از قولهای شفاهی و نوشتههای کتبی هم اجرایی نشد.
رئیس شورای عالی استانها تصریح کرد: علاوه بر موارد مذکور برخی از مصوباتی که مجلس تعیین کرد و دولت موظف به اجرای آنها بود نیز عملیاتی نشد. به عنوان مثال مصوبه پرداخت ۲ میلیارد دلار به مترو تهران به دلایل مختلف و علیرغم اینکه ۲ مرتبه مصوبه مجلس را اخذ کرد، انجام نشد.
چمران افزود: همچنین مصوبهای که قرار بود دولت براساس آن ۵۰ درصد از تخفیف اعمال شده در نوسازی بافت فرسوده را بپردازد نیز عملیاتی نشد و اصلاً در لایحه بودجه ردیفی به آن اختصاص نیافت. این در حالی است که شورای شهر تهران مصوبهای تعیین کرد تا برای تسریع نوسازی بافت فرسوده به شهروندان عوارض نوسازی را ببخشد در واقع تخفیفی ۱۰۰ درصدی اعمال کند.
بنا به گزارش تسنیم، وی در ادامه گفت: از سال ۱۳۳۷ قانونی وجود داشت که براساس آن مقرر شد ۱۰ درصد قیمت بنزین به شهرداریها اختصاص داده شود، این قانون زمانی که بنزین به لیتری ۷۰۰ تومان رسید در شرایطی اعمال میشد که ۱۰ درصد به بنزین ۱۰۰ تومانی را به شهرداریها میدادند البته در کمیسیون تلفیق با تلاش بسیار سعی کردیم آنها را متقاعد کنیم تا به قیمت فروش روز این هزینه را به شهرداریها اختصاص دهند.
رئیس شورای عالی استانها با اشاره به اینکه تهران دو سال است که نتوانسته رقمی در حوزه قیمت مربوط به بنزین دریافت کند و هرچه تاکنون دریافت کرده نیز به میلیارد نمیرسد گفت: در جریان بررسی واگذاری تصدیها به شهرداریها این موضوع نیز مورد توجه قرار گرفت که اگر واگذاری تصدیها محقق شود تکلیف بودجه آنها چه خواهد شد.
چمران در پایان اظهارات خود فلسفه تشکیل این جلسات را حل مشکلات شهرها دانست و گفت: در دستور جلسه امروز موضوع اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده مورد بررسی قرار خواهد گرفت چرا که بخشی از این مسئله نیز به شوراها و شهرداریها باز میگردد و ما باید هر چه سریعتر اقدامات لازم در این راستا را به جریان بیندازیم.
وی گفت: موضوع دیگر دستور جلسه امروز بودجه ۹۳ مصوبه مجلس است که در راستای آن ضربهای به شهرهای بزرگ خورد چرا که ۲۰ درصد از عوارض مالیات آنها کسر و به سایر شهرها اختصاص داده شد. تلاشهای ما نیز برای اینکه نمایندگان را از انجام این کار منصرف کنیم بیفایده و زور نمایندهها بیشتر بود./نامه نیوز
Related Posts
- آمادگی سازمان باغستانهای سنتی شهرداری قزوین به منظور انجام آبیاری مکمل برای باغ های کم آب
- در سالی که گذشت بیش از ۴۴ هزار شهروند با سامانه ۱۳۷ شهرداری قزوین تماس گرفتند
- جانمایی سطل های زباله جدید
- جانمایی سطل های زباله جدید
- بازدید نمایندگان سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری همدان
- تجهیز تعدادی از اتوبوس های ناوگان سازمان اتوبوسرانی قزوین به سیستم گرمایشی و سرمایشی مدرن
- بازسازی ۱۷۷ دستگاه اتوبوس از سراسر کشور در مرکز بازسازی امام علی (علیه السلام) سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مسئولین سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرستان دُرود از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- نور آرایی های سطح شهر به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره) به مدت یک شب خاموش شد
- زباله های عفونی بیمارستان ها بدون بی خطرسازی به زباله دان اهواز می رود
- بیش از ۷۵ درصد از زباله های سطح شهر را مواد آلی و پسماندهای غذایی تشکیل می دهد
- ۷۰ میلیارد ریال برنامه مدیریت پسماند برای شهرداری اردبیل تعریف شد
- دبیر: نیمی از هزینه پسماند را باید شهرداری تهران پرداخت کند
- حجم بازیافت پسماند طی پنج سال از ۲۰به ۶۰ درصد افزایش می یابد
- وزیر بهداشت: گمان میکنم جمع آوری زبالههای بیمارستانی وظیفه شهرداری است
- جریمهی سنگین تخلیهکنندگان غیرمجاز خاک و نخاله در کرمان
- مسوولیت نابودی زبالههای ۱۰۰۰ مرکز درمانی تهران با شهرداری تهران نیست
- اتصال ریلی ۷ شهر با بهرهبرداری از قطار حومهای نجفآباد-اصفهان
- انجام اصلاحات خطوط با هدف حذف خطوط موازی اتوبوسرانی شهرداری مشهد
- توسعه سیستمهای هوشمند مدیریت ترافیک در پایتخت
- شهرداری نقشی در کمک به خرید تاکسی هیبریدی و موتور برقی ندارد
- خروج ۲۰۰۰ اتوبوس فرسوده از ناوگان حمل و نقل تهران
- تعیین میزان اعتبار کارت بلیتهای یکساله متناسب با مصرف شهروندان
- شهرداری تهران به تعهدات خود در خصوص مترو عمل کند
- شهرداری تهران خرید واگن های مترو از چین را تکذیب کرد
- Loon Copter پهپاد شگفت انگیز با قابلیت شنا در سطح و زیر آب
- آخرین فهرست از پرشتابترین سوپراسپرتهای دنیا+تصاویر
- آیا آیفون ۷ واقعی این شکلی است؟+تصاویر
- تصاویر/ کولاک شرق امریکا را فلج کرد
- مایکروسافت مدلهای جدید سرفیس بوک، سرفیس پرو ۴ و سرفیس پن را معرفی کرد
- بهترین فیلمهای سال ۲۰۱۵ از نگاه منتقدان
- پرواز از نیویورک به دبی، تنها در ۲۲ دقیقه
- کدام تکنولوژی صفحه نمایش برای تلویزیونها بهتر است؛ LCD یا OLED؟