در پی استعفای گروهی دبیران نخستین جشنواره فرهنگی هنری چهارسوق که قرار است با تولیت شهرداری اراک برگزار شود و اعتراض این هنرمندان به عملکرد سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک با دبیران بخشهای تئاتر، هنرهای تجسمی، تصویرسازی، عکس و فیلم به گفتوگو نشستیم.
منطقه مرکزی، آرش زرنیخی دبیر بخش نمایش این جشنواره در ابتدا به تشریح روند شکلگیری این جشنواره و چگونگی حضور آنها در این جشنواره پرداخت و در خصوص نحوه تنظیم قراردادها با دبیران این جشنواره اظهار داشت: دبیرانی که به دعوت از سوی رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک منتخب حضور در این جشنواره شده بودند تمامی، از هنرمندان خبره و نامآشنا بودند و در مقاطع مختلف سیستمهای اداری را تجربه کرده و از این امر مطلع بودند که در یک سیستم اداری هر موجودیتی بدون مهر و امضا فاقد اعتبار است.
وی بیبرنامگیها و بیسامانیها در سیستمهای اداری را امری کاملا طبیعی دانسته و عنوان کرد: علت مماشات ما تا زمان آمادهشدن ابلاغها و قرار دادهایمان، مسبوق به سابقه بودن بینظمی در سیستمهای مختلف اداری بود.
دبیر مستعفی بخش تئاتر جشنواره چهارسوق ادامه داد: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک از ما درخواست داشت که به آنها اعتماد کنیم و جشنواره را پیش ببریم و به ما گفته شد که در قبال این اعتماد با فعال شدن دبیرخانه به تعهدات عمل شده و آنها قراردادها را امضا خواهند کرد.
زرنیخی اظهار داشت: پیگیریهای مصرانه دبیران جشنواره چهارسوق نهایتاً به اینجا رسید که برگه قراردادی تنظیم شد و ما آن را امضا کردیم تا کارهای اداری و امضاهای نهاییاش انجام شود، اما به طرفهالعینی قراردادها از دستور کار جشنواره خارج شد. گفتیم، پس قراردادهایی که امضا زدیم چه شد؟ در پاسخ گفتند «ما فعلاً امکان بستن قرارداد با شما را نداریم».
دبیر مستعفی بخش تئاتر جشنواره چهارسوق در ادامه، این اقدام سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری را اقدامی ناشیانه دانسته و گفت: این اقدام آنقدر ناشیانه بود که تمام ارج و منزلت سازمان خدومی چون شهرداری را زیر سؤال برد.
وی با بیان اینکه ما تئاتریها وارثان هزار و یک شبیم و بنا نیست با این قصهها خوابمان ببرد، افزود: اگر مدیران شهرداری قانون نمیدانند و رعایتش نمیکنند بنا نیست شهروند ایرانی نیز قانون اساسی کشورش را نداند و اجازه دهد بازیچه و ملعبه قرار گیرد! طبق اصل ۱۵۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تنها بستن قراردادهایی منع قانونی دارد که موجب تسلط بیگانه بر فرهنگ و سایر شئونات مملکت شود.
زرنیخی ناکارآمدی مسئولین برگزاری این جشنواره را ناشی از ضعف شهرداری اراک دانسته و گفت: در روند شکلگیری دبیرخانه حتی یک بار هم شهردار اراک را ملاقات نکردیم. چطور کسی که خود به عنوان مسئول از چنین جشنوارهای بیاطلاع است به رئیس سازمان فرهنگی و ورزشی اجازه میدهد با رفتار غیرحرفهای خود با هنرمندان برخورد کرده و هر روز یک حرف بزند.
دبیر مستعفی بخش تئاتر جشنواره چهار سوق گفت: شهردار باید پاسخگوی این توهین به دبیران مستعفی این جشنواره باشد.
این نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: من از همه تئاتریهای اراک که با ارسال بیش از ۳۰ نمایشنامه به دبیرخانه جشنواره تئاتر چهارسوق بنده را به عنوان نمایندهشان در این جشنواره به رسمیت شناخته و هنوز هم با تماسهای مکررشان پیگیر ماجرا هستند سپاسگزاری میکنم.
وی با اشاره به تزریق داوران بیان داشت: دخالتهای مستقیم و درخواست تزریق داوران فرمایشی به چینش داوری توهین دیگری بود به دبیر جشنواره، داوران خوشنام و از همه مهمتر شرکتکننندگان در این جشنواره که من هرگز زیر بار آن نرفتم و قویا از داوران بخش تئاتر دفاع کردم.
به گزارش ایسنا، سپهر خلیلی دبیر مستعفی بخش هنرهای تجسمی این جشنواره نیز عنوان کرد: جشنوارهها میوههای فرهنگ هستند به طوری که یک ساز و کار فرهنگی از کف مجموعه در سطح جامعه شروع به فعالیت میکند و در خروجی خود به آثار که همان میوههای فرهنگی هستند میرسد.
وی ضمن تأکید بر ناکارآمدی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک در برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی هنری اظهار داشت: مجموعه فرهنگی ورزشی شهرداری اراک در برگزاری این جشنواره بیتجربه بود. عقل حکم میکند در تجربه اول اجرای کار را به دست کاردان سپرد که البته در بخش بیرونی با انتخاب افراد متخصص در حوزههای مختلف این اتفاق افتاد اما، کارشکنیها در این راستا و دخالتها در امر داوری، دبیران جشنواره را نسبت به برگزارکنندگان بیاعتماد کرد.
خلیلی ضمن تأکید بر دخالت در داوری جشنواره و تزریق افراد بدون هویت مشخص به صورت نامحسوس و پنهان از دید مجموعه دبیران اظهار داشت: چندی از شکلگیری دبیرخانه نگذشته بود و تازه تعداد محدودی از آثار هنری به دبیرخانه ارسال شده بود که از سوی سازمان اعلام شد آثار باید توسط کسانی که «مجموعه بالا» خوانده شدند رصد شود که البته هویت این افراد برای دبیران بخشهای مختلف مشخص نشد و ما ندانستیم این افراد واجد کدام صلاحیت زیباییشناسی، نقد هنری و داوری هنری هستند که به داوری آثار بنشینند.
این هنرمند حرکت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری را غیرحرفهای و بهانهای به منظور دیدن آثار دانسته و افزود: رئیس سازمان فرهنگی ورزشی حق ندارد آثار را بازبینی کند، آثار باید پس از ارسال به دبیرخانه قرنطینه شود و تنها داور جشنواره صلاحیت که آثار را داوری و نتایج را اعلام کند.
دبیر بخش هنرهای تجسمی این جشنواره اظهار داشت: ما از سوی برخی نهادهای تجسمیکار تحت فشار بودیم و از سویی دیگر مجموعه شهرداری نیز یک فشار مضاعفی بر ما وارد میکرد و هفتهها مانده به اتمام مهلت ارسال آثار درخواست دیدن آثار را داشتند.
وی ضمن تأکید بر اتلاف انرژی و پرداخت هزینههای معنوی عنوان کرد: ساعتها انرژی به منظور جذب هنرمندان این شهر برای شرکت در جشنواره صرف شد.
خلیلی در پاسخ به این سؤال که آیا حرف و حدیثهایی که از پایین بودن سطح این جشنواره سخن میگفت درست است اظهار داشت: عمده فعالیتهای من در حوزه نظری و تئوری بوده است و حاضرم با هر فردی که سطح این جشنواره را پائین میپنداشت دوئل نظری کنم؛ افرادی که به عنوان دبیر و داور انتخاب شدند همه بهگزین شده بودند و دارای صلاحیت نظری بودند اما، مسئله مهم این است که قبل از برگزاری جشنواره نمیتوان سطحی برای آن در نظر گرفت چه برسد که آن را قیاس کرد.
محیالدین مدنی دبیر بخش عکس این جشنواره برگزاری جشنواره را مستلزم رعایت یک سری استانداردها و ساختارهای اجرایی دانسته و افزود: پس از ورود به این جشنواره به عنوان دبیر بخش عکس از این استانداردها خبری نبود به طوری که حتی مجموعه فرهنگی ورزشی شهرداری برای دعوت از دبیران جشنواره مکاتبه نکرد و من به شخصه از طریق یکی از دبیران به این جشنواره دعوت شدم.
وی با بیان اینکه هر جشنوارهای هرقدر هم کوچک باشد یک سری نیازمندیهای مالی دارد گفت: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری از کوچکترین کمکهای مالی به منظور استاندارد برگزار شدن این جشنواره چشمپوشی میکرد و به راحتی از پیشنهادات دبیران برای برگزاری بخشهای جنبی جشنواره گذشت.
این هنرمند ادامه داد: رفتارهای غیرحرفهای این سازمان در برگزاری جشنواره در نهایت ما را دلسرد کرده و کمکم به این نتیجه رسیدیم که خروجی خوبی نخواهد داشت و از سویی آبروی ما هم در خطر خواهد بود چون برگزارکنندگان این جشنواره از ما درخواست کردند که با ارتباط های هنری و صرف اعتبارمان این جشنواره را پوشش دهیم؛ بر این اساس در نهایت تصمیم به استعفا گرفتیم.
دبیر بخش عکس این جشنواره در پایان، خاطرنشان ساخت: از ابتدای ورود به این جشنواره متوجه شدم که قرار نیست این جشنواره برونرفت فرهنگی داشته باشد بلکه تظاهری است فرهنگی از سوی شهرداری.
حمید نجاتی که به عنوان طراح پوستر و بروشور زودتر از بقیه جشنواره به این جشنواره پا گذاشته بود با اعتراض به نحوه عملکرد غیرحرفهای برگزارکنندگان جشنواره با دبیران عنوان کرد: من در مدت زمان کوتاهی در ابتدای ورود به عنوان داور انتخاب شدم و با تزریق داوران جدید، من به عنوان دبیر بخش تصویرسازی انتخاب شدم.
دبیر بخش تصویرسازی خاطرنشان ساخت: استفاده از هنرمندان توانمند و نامآشنا به عنوان دبیر، ساز و کاری بود که سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک در پیش گرفته بود تا از آنها به عنوان طعمه تبلیغاتی جهت ترغیب هنرمندان شهر به حضور در جشنواره استفاده کند.
براساس این گزارش، محمدمهدی آببرین دبیر مستعفی بخش فیلم این جشنواره نیز در گفتوگویی تلفنی با ایسنا، رفتارهای غیرحرفهای سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک را در عدم ارائه برگه قرارداد دلیل عمده استعفای دستهجمعی دبیران این جشنواره عنوان کرد.
وی سوءاستفاده شهرداری از رابطههای هنری دبیران با هنرمندان برجسته به منظور سرهم بندی و طفره رفتن از تعهدات مالی برای انتخاب داوران را از دیگر رفتارهای غیراستاندارد این سازمان برشمرد.
دبیر بخش فیلم این جشنواره در پایان ضمن تأکید بر اتلاف سه ماه وقت و انرژی دبیران خاطرنشان ساخت: پس از استعفای دبیران هیچ بخشی از این جشنواره تاکنون فعال نشده است و به احتمال قوی این جشنواره سرانجامی نخواهد داشت./ایسنا
Related Posts
- آمادگی سازمان باغستانهای سنتی شهرداری قزوین به منظور انجام آبیاری مکمل برای باغ های کم آب
- در سالی که گذشت بیش از ۴۴ هزار شهروند با سامانه ۱۳۷ شهرداری قزوین تماس گرفتند
- جانمایی سطل های زباله جدید
- جانمایی سطل های زباله جدید
- بازدید نمایندگان سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری همدان
- تجهیز تعدادی از اتوبوس های ناوگان سازمان اتوبوسرانی قزوین به سیستم گرمایشی و سرمایشی مدرن
- بازسازی ۱۷۷ دستگاه اتوبوس از سراسر کشور در مرکز بازسازی امام علی (علیه السلام) سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مسئولین سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرستان دُرود از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- نور آرایی های سطح شهر به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره) به مدت یک شب خاموش شد
- زباله های عفونی بیمارستان ها بدون بی خطرسازی به زباله دان اهواز می رود
- بیش از ۷۵ درصد از زباله های سطح شهر را مواد آلی و پسماندهای غذایی تشکیل می دهد
- ۷۰ میلیارد ریال برنامه مدیریت پسماند برای شهرداری اردبیل تعریف شد
- دبیر: نیمی از هزینه پسماند را باید شهرداری تهران پرداخت کند
- حجم بازیافت پسماند طی پنج سال از ۲۰به ۶۰ درصد افزایش می یابد
- وزیر بهداشت: گمان میکنم جمع آوری زبالههای بیمارستانی وظیفه شهرداری است
- جریمهی سنگین تخلیهکنندگان غیرمجاز خاک و نخاله در کرمان
- مسوولیت نابودی زبالههای ۱۰۰۰ مرکز درمانی تهران با شهرداری تهران نیست
- اتصال ریلی ۷ شهر با بهرهبرداری از قطار حومهای نجفآباد-اصفهان
- انجام اصلاحات خطوط با هدف حذف خطوط موازی اتوبوسرانی شهرداری مشهد
- توسعه سیستمهای هوشمند مدیریت ترافیک در پایتخت
- شهرداری نقشی در کمک به خرید تاکسی هیبریدی و موتور برقی ندارد
- خروج ۲۰۰۰ اتوبوس فرسوده از ناوگان حمل و نقل تهران
- تعیین میزان اعتبار کارت بلیتهای یکساله متناسب با مصرف شهروندان
- شهرداری تهران به تعهدات خود در خصوص مترو عمل کند
- شهرداری تهران خرید واگن های مترو از چین را تکذیب کرد
- Loon Copter پهپاد شگفت انگیز با قابلیت شنا در سطح و زیر آب
- آخرین فهرست از پرشتابترین سوپراسپرتهای دنیا+تصاویر
- آیا آیفون ۷ واقعی این شکلی است؟+تصاویر
- تصاویر/ کولاک شرق امریکا را فلج کرد
- مایکروسافت مدلهای جدید سرفیس بوک، سرفیس پرو ۴ و سرفیس پن را معرفی کرد
- بهترین فیلمهای سال ۲۰۱۵ از نگاه منتقدان
- پرواز از نیویورک به دبی، تنها در ۲۲ دقیقه
- کدام تکنولوژی صفحه نمایش برای تلویزیونها بهتر است؛ LCD یا OLED؟