رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران گفت: در برنامه سوم توسعه دستگاههای دولتی و شهرداری بر اساس ضوابط شهرسازی مکلف به مناسبسازی قسمتهای عمومی ساختمانهای خود برای افراد معلول شدند اما این مصوبات اجرایی نشد.
رحمت الله حافظی در بیست و هفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به روز جهانی معلولان، با طرح این پرسش که آیا خلاءهای قانونی در بخش مناسبسازی معابر و اماکن برای معلولان وجود دارد، اظهار داشت: قطعاً در این حوزه خلاء قانونی وجود ندارد اما شهر ما توانایی حضور معلولان را ندارد و به نوعی شهر ما معلول است.
وی با اشاره به اینکه سال ۷۹ قانون خوبی در بخش مناسب سازی معابر به تصویب رسید، ادامه داد: در برنامه سوم نیز توجه به این مسئله پیشبینی شد علاوه بر این ضوابط دیگری در بخش شهری داشتیم که تکالیف هر دستگاه را در بخش ارتقای سطح کیفی و خدمات توانبخشی و همچنین دسترسی آحاد جامعه به ویژه معلولان به این امکانات مشخص میکرد.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا شهر تهران تصریح کرد: در یکی از بندهای برنامه سوم دستگاههای دولتی بر اساس ضوابط شهرسازی مکلف به مناسبسازی قسمتهای عمومی ساختمانهای خود طی یکسال برای افراد معلول شدند، در آن ماده نیز شهرداری موظف به مناسبسازی اماکن و معابر شد اما این مصوبات به اجرا در نیامد.
وی با اشاره به برنامههای وزیر راه و شهرسازی که برای رأی اعتماد در مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، گفت: آخوندی در برنامه خود به عدالتمحوری و حقوق شهروندی اشاره داشت که امیدوارم به تعهدات خود عمل کند. انتظار ما نیز از وزیر به عنوان رئیس شورای عالی شهرسازی این است که تعامل خوبی با شهرداری داشته باشد تا هر فرد معلول و ویلچری بتواند بدون کمک دیگران در سطح شهر تردد کنند.
* حقانی: جایگاه کمیسیون ماده ۵ باید تقویت شود/ شهرداریها آرزو میکنند که این تشخیص در کمیسیون ماده ۷، باغ باشد!
محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: در سال ۵۲ قانون حفظ و گسترش فضای سبز به تصویب رسید اما نه تنها حفظ و گسترشی به دنبال نداشت بلکه بسیاری از فضاهای سبز نیز به نابودی کشیده شد.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون ماده ۷به قطع درخت و تخریب باغات رسیدگی میکند و زیر مجموعه کمیسیون ماده ۵ است، تصریح کرد: این دو کمیسیون درباره پروندههایی که باغ تشخیص داده میشود به گونهای با هم هماهنگ میکنند که اگر پروندهای در کمیسیون ماده ۷ باغ تشخیص داده شد در کمیسیون ماده ۵ تغییر کاربری آن حتمی باشد.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت: شهرداریها آرزو میکنند که این تشخیص در کمیسیون ماده ۷، باغ باشد تا در کمیسیون ماده پنج با گرفتن پول یا خسارت بیشتری تغییر کاربری را تأیید کنند. این درحالی است که بر اساس قانون هرکسی که باغی را از بین ببرد شهرداری حق ضبط زمین را به نفع مردم دارد اما هیچگاه شاهد اجرای این بخش از قانون توسط آنها نبودهایم.
حقانی تأکید کرد: به عقیده بنده باید جایگاه کمیسیون ماده ۵ را تقویت کرد و این نکته را در نظر داشت که شورای شهر هیچ نقشی در کمیسیون ندارد.
* سالاری: گزارش تخلفات کمیسیون ماده ۵ به دست شورا میرسد
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در ادامه اظهارات اعضای شورا با بیان اینکه اظهارات آخوندی نشان داد چند قدم از مدیریت شهری جلوتر هستند، اظهار داشت: طرح ادغام فرمانداریها و شهرداریها که طور حتم منظور وی ادغام فرمانداریها در شهرداریهاست نشان میدهد که آخوندی اعتقاد بسیاری به مدیریت شهری و جایگاه شوراها دارد.
وی ادامه داد: شوراها به گذشت ۳ دوره از عمر خود به بلوغ خود رسیده و میتوانند مدیریت شهری را محقق کنند در این راستار یکی از مطالبات اصلی ما واگذاری ۲۳ وظیفه دولت به شهرداریها و شوراهاست که لایحه آن سالهاست روی زمین مانده و اجرا نمیشود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهرن به توسعه حمل و نقل عمومی شهر تهران اشاره کرد و افزود: متاسفانه در دورههای قبلی تعامل خوبی بین دولت و شهرداری نبود و شهروندان آسیب بسیاری دیدند. از شما میخواهیم تا موضوع حضور شهردار در جلسه هیئت دولت را پیگیری کنید، چراکه این موضوع مطالبه همه اعضای شورای شهر است و تلاش میکنیم تا گفتمان شهرسازی دولت محور به شهروندمحور تبدیل شود.
سالاری همچنین به کمیسیون ماده ۵ اشاره کرد و گفت:کمیسیون ماده ۵ مشکلات و تخلفات زیادی دارد که گزارشهای آن به ما میرسد، اما ما در آن هیچ دخالتی نداریم این در حالی است که در گذشته رئیس شورا در این شورا حق رای داشت اما با ایراد شورای نگهبان این حق گرفته شد درحالی که ما میخواهیم این حق بازگردانده شود.
دبیر : لازم نبود مسکن مهر خارج از شهر ایجاد شود
علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه حرفهای آخوندی حرف دل ما بود، اظهار داشت: برای ارتقای کیفیت زندگی و درآمدهای پایدار ورود جدی وزارت مسکن لازم است چراکه برخی از مسائل باید به صورت کارشناسی و تخصصی مسائل پیگیری شوند.
وی با اشاره به اینکه خواهش بنده از وزیر راه و شهرسازی این است که اگر واقعا دلسوزی میکند این مسائل پیگیری شود و در جلسه هیئت دولت چنین مسائل مهمی را اولویت قرار دهد، گفت: رحمانی فضلی، وزیر کشور در جلسه مشترکی قول تشکیل کارگروه مدیریت شهری را دادند اما هنوز خبری از تشکیل این کارگروه نشده است.
دبیر به مسکن مهر اشاره کرد و ادامه داد: لازم نبود مسکن مهر به خارج از شهرها برود زیرا میشد آن را در بافتهای فرسوده متمرکز کرد تا از این طریق معضل بافتهای فرسوده نیز برطرف شود بنابراین پیشنهاد میدهم در کمیتهای با حضور شهردار تهران و وزیر مسکن موضوعات مربوط به شهر تهران پیگیری شود.
آباد: چرا سومین شهر پرجمعیت ایران مهاجر فرست شد؟
معصومه آباد عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه خوشحالم هرکه بر صندلی شورای شهر مینشیند از منظر مطالبات مردم و به عنوان نماینده مردم حرف میزند، اظهار داشت: مسئله شهرنشینی به دلیل فقدان ارائه خدمات در حومه و مناطق غیرشهری به وجود میآید؛ آبادان سومین شهر پرجمعیت ایران بود و همه مردم از مناطق اطراف به این سمت میرفتند اما چه شد که این شهر خودش مهاجرفرست شده است.
وی ادامه داد: پیشنهاد میکنم تفاهمنامهای برای مسائل مختلف شهر مانند بافت فرسوده، حمل و نقل و مدیریت یکپارچه بین شورا و وزارت راه و شهرسازی امضا شود.
Related Posts
- آمادگی سازمان باغستانهای سنتی شهرداری قزوین به منظور انجام آبیاری مکمل برای باغ های کم آب
- در سالی که گذشت بیش از ۴۴ هزار شهروند با سامانه ۱۳۷ شهرداری قزوین تماس گرفتند
- جانمایی سطل های زباله جدید
- جانمایی سطل های زباله جدید
- بازدید نمایندگان سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری همدان
- تجهیز تعدادی از اتوبوس های ناوگان سازمان اتوبوسرانی قزوین به سیستم گرمایشی و سرمایشی مدرن
- بازسازی ۱۷۷ دستگاه اتوبوس از سراسر کشور در مرکز بازسازی امام علی (علیه السلام) سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مسئولین سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرستان دُرود از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- نور آرایی های سطح شهر به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره) به مدت یک شب خاموش شد
- زباله های عفونی بیمارستان ها بدون بی خطرسازی به زباله دان اهواز می رود
- بیش از ۷۵ درصد از زباله های سطح شهر را مواد آلی و پسماندهای غذایی تشکیل می دهد
- ۷۰ میلیارد ریال برنامه مدیریت پسماند برای شهرداری اردبیل تعریف شد
- دبیر: نیمی از هزینه پسماند را باید شهرداری تهران پرداخت کند
- حجم بازیافت پسماند طی پنج سال از ۲۰به ۶۰ درصد افزایش می یابد
- وزیر بهداشت: گمان میکنم جمع آوری زبالههای بیمارستانی وظیفه شهرداری است
- جریمهی سنگین تخلیهکنندگان غیرمجاز خاک و نخاله در کرمان
- مسوولیت نابودی زبالههای ۱۰۰۰ مرکز درمانی تهران با شهرداری تهران نیست
- اتصال ریلی ۷ شهر با بهرهبرداری از قطار حومهای نجفآباد-اصفهان
- انجام اصلاحات خطوط با هدف حذف خطوط موازی اتوبوسرانی شهرداری مشهد
- توسعه سیستمهای هوشمند مدیریت ترافیک در پایتخت
- شهرداری نقشی در کمک به خرید تاکسی هیبریدی و موتور برقی ندارد
- خروج ۲۰۰۰ اتوبوس فرسوده از ناوگان حمل و نقل تهران
- تعیین میزان اعتبار کارت بلیتهای یکساله متناسب با مصرف شهروندان
- شهرداری تهران به تعهدات خود در خصوص مترو عمل کند
- شهرداری تهران خرید واگن های مترو از چین را تکذیب کرد
- Loon Copter پهپاد شگفت انگیز با قابلیت شنا در سطح و زیر آب
- آخرین فهرست از پرشتابترین سوپراسپرتهای دنیا+تصاویر
- آیا آیفون ۷ واقعی این شکلی است؟+تصاویر
- تصاویر/ کولاک شرق امریکا را فلج کرد
- مایکروسافت مدلهای جدید سرفیس بوک، سرفیس پرو ۴ و سرفیس پن را معرفی کرد
- بهترین فیلمهای سال ۲۰۱۵ از نگاه منتقدان
- پرواز از نیویورک به دبی، تنها در ۲۲ دقیقه
- کدام تکنولوژی صفحه نمایش برای تلویزیونها بهتر است؛ LCD یا OLED؟