بعد از انتشار خبر انتصاب حجت الاسلام شهاب مرادی، به عنوان رئیس جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و نیز به عنوان جایگزین امیرخوراکیان که در طول فعالیت نسبتاً طولانی اش در این عرصه، با انتقادات بسیاری روبرو بود، موجی از خوشنودی و امید میان اهالی فرهنگ و هنر پایتخت به پا خواست که بازتاب آن را می توان به روشنی در شبکه های اجتماعی رصد کرد.
بعد از انتشار خبر انتصاب حجت الاسلام شهاب مرادی -واعظ مشهور و کارشناس مسائل مذهبی- به عنوان رئیس جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و نیز به عنوان جایگزین امیرخوراکیان که در طول فعالیت نسبتاً طولانی اش در این عرصه، با انتقادات بسیاری روبرو بود، موجی از خوشنودی و امید میان اهالی فرهنگ و هنر پایتخت به پا خواست که بازتاب آن را می توان به روشنی در شبکه های اجتماعی رصد کرد.
با نگاهی گذرا به عملکرد ۷مدیر پیشین سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که درطول ۱۷سال گذشته از جناح های سیاسی مختلف به این کرسی تکیه زده اند، به راستی انتخاب و انتصاب روحانی جوان و محبوب نسل جوان، حجت الاسلام شهاب مرادی می تواند موجب خرسندی نیز باشد. البته ما به هیچ وجه ناقض عملکرد مدیران پیشین این سازمان مهم و تاثیرگذار در مناسبات فرهنگی و هنری شهر تهران نیستیم. با این همه، حساسیّت بسیار بالای فعالیت های این سازمان، باتوجه به دامنۀ تاثیرگذاری آن که به طورمستقیم در زندگی میلیون ها ساکن پایتخت احساس می شود و نیز عملکرد بسیار ضعیف برخی از این مدیران ۷گانۀ پیشین، می تواند پاسخی باشد برای این همه شور و شعفی که در چندساعت گذشته میان اهالی فرهنگ و هنر به وجود آمده است.
“حجت الاسلام والمسلمین شهاب مرادی یکی از روحانیون موفق حوزه می باشد که با برقراری ارتباط مناسب با نسل جوان در طی سال های اخیر مورد توجه رسانه ملی قرار گرفته است. حضور در برنامه های تلویزیونی و رادیویی به عنوان کارشناس و دعوت از ایشان جهت سخنرانی در مناسبت های مختلف مذهبی موجب شده است تا ایشان بیش از پیش دوستاران و علاقمندانی نسبت به دیدگاه ها و نظرات خود پیدا نماید.”

بانگاهی به تاریخچۀ سازمان فرهنگی و هنری تهران و مدیران این سازمان، اولین نکته ای که به وضوح به چشم می آید این است که در طول این ۱۷سال جریانات سیاسی حاکم، چگونه در چینش مدیران این سازمان عمیقاً تاثیرگذار بوده اند و با دقت در این نکته، پیش از هرچیزی به اهمیّت و تاثیرگذاری این سازمان که به عنوان یکی از معاونت و سازمان های زیرشاخۀ شهرداری تهران، نزدیک به دو دهۀ اخیر فعالیت کرده، پی می بریم.
مهندس منصور واعظی(۱۳۷۵-۱۳۷۹)، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی زم(۱۳۷۹-۱۳۸۲)، مهندس اسفندیار رحیم مشائی (۱۳۸۲-۱۳۸۴)، دکتر علی عسگری(۱۳۸۴-۱۳۸۶)، احمد نوریان(۱۳۸۶-۱۳۸۸)، دکتر سیّدمحمد جواد شوشتری(۱۳۸۸-۱۳۸۹)، امیر خوراکیان(۱۳۸۹ تا آذرماه ۱۳۹۲) ۷ مدیر پیشین این سازمان بوده اند که پیش از روحانی جوان، شهاب مرادی بر این مسند تکیه زده بودند.
بانگاهی به بیوگرافی این ۷مدیر متوجه می شویم که مدیرجوان امروز سازمان فرهنگی هنری، دومین روحانی ایست که پس از حجتالاسلام والمسلمین محمّدعلی زم که در دورۀ دوم ریاست جمهوری سیّدمحمّدخاتمی سکان دار این سازمان بود، به این مقام رسیده است.
نخستین مدیر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، که پس از تصویب اساسنامۀ سازمان و دریافت نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، مهندس منصور واعظی بود که در آن زمان مسئولیت ادارۀ کلِّ فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران را برعهده داشت و پس از تحویل گرفتن این پُست جدید، با طراحی و راهاندازی ستاد سازمان، پیگیری تصویب لایحه بودجه سازمان و محل تأمین آن از شهرداری در مجلس، طراحی فرایند جذب نیروی متعهد و علاقهمند فرهنگی بهعنوان کارشناسان سازمان و نهایتاً تعریف ساختار ۲۲ منطقهای سازمان فرهنگی هنری مطابق به مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران، گام نخست این سازمان را مدیریت و طراحی کرد.

در سال ۱۳۷۹ و پس از حدود ۴سالی که از فعالیت سازمان و نخستین مدیر این سازمان می گذشت، حجتالاسلام والمسلمین محمّدعلی زم با رأی هیأت امنای سازمان به عنوان دومین مدیر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، آغاز به کار کرد. او که پیش از این، به مدت ۱۶سال مسئولیت حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی را عهدهدار بود و به عنوان مدیر فرهنگی ای کارکشته به این سازمان آمده بود، همزمان، بهعنوان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری نیز مسئولیت داشت. حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی زم تا سال ۱۳۸۲ مسئولیت ریاست سازمان را برعهده داشت و با تعریف و ابلاغ هویتهای تخصصی برای مراکز فرهنگی و هنری، اولین گام در هویت بخشی به فعالیت های این سازمان را برنامه ریزی نمود. تغییر ساختار سازمان از ۲۲ منطقهای به ۵ منطقهای، افزایش تعداد مراکز فرهنگی تحویلی از شهرداری، حذف معاونتهای ستادی و تقویت مراکز صفی، خصوصیسازی مراکز فرهنگی و کاهش و تعدیل نیروی انسانی سازمان از دیگر اقدامات مهم حجت الاسلام زم در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری بود.

در سال ۸۲ با شهردار شدن احمدی نژاد، نزدیک ترین فرد به او یعنی اسفندیار رحیم مشایی، به ریاست این سازمان منصوب شد و همین نشان دهندۀ اهمیت و دامنۀ تاثیرگذاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری درچارچوب اداری-مدیریتی شهرداری تهران است. رحیم مشایی که تا سال ۸۴ یعنی تا پایان دوران احمدی نژاد در شهرداری تهران، در این مقام باقی ماند، با آغاز دورۀ ریاست جمهوری احمدی نژاد به همراه وی شهرداری را ترک کرد و راهی کاخ ریاست جمهوری شد و در ۸ سال اخیر نیز، چنان چه می دانیم به عنوان نزدیک ترین فرد به رئیس جمهور پیشین مسئولیت هایی را بر عهده گرفت.

رحیم مشایی البته همزمان با مدیریت سازمان فرهنگی هنری شهرداری در سال های ۸۲ تا ۸۴ ، رئیس سازمان و معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز بود و در این دوران با تغییر ساختار سازمان از ۵ منطقهای به ۴ منطقه، راهاندازی نهضت تابستانه در سازمان و افتتاح فرهنگسراهای تابستانه، فعالیت گسترده تبلیغاتی فرهنگی در سطح شهر تهران و رسانههای جمعی در خصوص مناسبتهای مذهبی و دینی، اجرای طرحهای فراگیر فرهنگی به صورت ستادی همانند نمایشگاه یاد یار مهربان، عطر سیب، جشنوارۀ مطبوعات در حوزه شهری، جشنوارۀ فیلم شهر، بازپسگیری مراکز واگذارشده به بخش خصوصی، جذب و بهکارگیری بخش قابل توجهی از کارکنان سازمان در این دوره، تشکیل مجدد معاونتهای ستادی، راهاندازی مرکز IT سازمان تاثیراتی در عملکرد این سازمان به جای گذاشت.
با آغاز دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد و به قولی پس ازشکست انتخاباتی محمدرضاقالیباف درهمان انتخابات سال۸۴، سردار دیروز جایگزین رقیب امروز شد و به عنوان شهردار تهران آغاز به کار کرد با ورود قالیباف به ساختمان شهرداری، دکتر علی عسگری را در مهرماه سال ۱۳۸۴ به عنوان رئیس سازمان مورد بحث منصوب کرد و تا اردیبهشت ماه سال۱۳۸۶ مسئولیت مدیریت سازمان را بر عهدۀ وی باقی ماند. در این دوره، مسئولیت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بر عهده احمدنوریان بود و بازطراحی ساختار سازمان بهروش علمی(۲۲ منطقهای شدن)، تشکیل و راهاندازی معاونت برنامهریزی و توسعه و اجرای پروژۀ معماری سازمان، تدوین شرح وظایف فراگیر و منسجم، راهاندازی دفتر مدیریت دانش و یادگیری سازمانی، طراحی و اجرای پروژۀ تدوین برنامه راهبردی سازمان، اصلاح اساسنامه سازمان، تقویت نگاه محلهای در مراکز و انجام اقدامات فرهنگی در سطح شهر علاوه بر مراکز سازمان مانند فیلم پارک، خیابان هنر، طرح کتاب مترو و کتاب اتوبوس از اقدامات مهم علی عسگری در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران بود.

احمد نوریان اما دومین رئیس این سازمان در دوران قالیباف بود و ازخرداد ماه سال۱۳۸۶ همزمان با معاونت اموراجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مسئولیت پیشبرد امور سازمان را نیز بر عهده گرفت و لغو عنوانهای هویتی از فرهنگسراها و انجام فعالیتهای یکپارچه، اجرای طرح فرهنگسراهای مناسبتی و موقت، آغاز به کار خانهموزههای جدید، راهاندازی کتابخانههای شبانهروزی را به عنوان اقدامات مدیریتی اش برای این سازمان به ارث گذارد.

در فاصلۀ سال های ۸۸ تا ۸۹ بدترین دوران سازمان در طول تاریخش رقم خورد و بعد از مدتی به مدیر ماندن سازمان، بلاخره دکتر سید محمد جواد شوشتری از تیرماه ۸۸ برای مدتی کوتاه به عنوان سرپرست موقت سازمان معرفی شد تا اردیبهشت ماه سال۸۹ صرفاً به رتق و فتق امور سازمان پرداخت و در این تاریخ سازمان را به مدیر جدیدش یعنی امیر خوراکیان تحویل داد.

امیرخوراکیان که پیش تر دبیرکلی اتحادیۀ انجمنهای اسلامی دانشآموزان، عضو هیات مدیرۀ روزنامه همشهری و معاونت فرهنگی آستان قدس رضوی را در کارنامه داشت، تا چندروز پیش نیز هنوز به عنوان رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مشغول به خدمت بود و یکپارچه سازی نظام آموزش سازمان و استقرار سامانه«سینا»، توسعه، تجهیز و متمرکز کردن واحدهای ستادی سازمان در ساختمانی واحد، ساماندهی نظام برنامهای و بودجهای سازمان، ایجاد تعامل بیشتر شهروندان تهرانی با مفاهیم و انگارههای مذهبی از طریق برنامههایی چون نمایشگاه«خیمه خورشید» در ماه محرم و برنامههای «بر آستان جانان» در ماه رمضان و اجرای برنامههایی چون مسابقه سراسری کتابخوانی«کتاب، سایهبان شهر»، «جشنواره مادران قصهگو» و جشنوارۀ«چهلخانه» به منظور ایجاد همبستگی اجتماعی درمیان شهروندان سرخط برخی از اقدامات مدیریتی او در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است.

به هر تفسیر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که حالا با نزدیک به ۲دهه فعالیت در عرصۀ فرهنگ پایتخت به عنوان مهمترین نهادفرهنگی شهرتهران نیز جاافتاده، حالا به دست مدیری جوان و لایق افتاده و طبیعتاً انتظارات و توقعات شهروندان تهرانی از آن بسیار بالاست و ضروری است روحانی جوان مان به دقت و درایت و مدیریتی که پیش تر نیز به اثبات رسانده، این انتظارات را ناامید نکند.
گفتنی است، بعد از انتخاب مجدد محمدباقر قالیباف به عنوان شهردار تهران چندین بار از حجت الاسلام شهاب مرادی، برای حضور درجمع مدیران شهرداری تهران دعوت شده بود که او نپذیرفته بود. وی البته دو روز پیش، طی نامه ای رسمی به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان، پس از رضامیرکریمی، کارگردان مطرح سینمای کشورمان، به عنوان دومین نفر از لیست اعلام شده برای شورای پروانۀ نمایش جدید وزارت ارشاد، از این سمت کنارهگیری کرد و مشغلۀ بالای شغلی را دلیل این تصمیم اعلام کرده بود، در بخشی از نامه اش آورده:
«… امروز گسترۀ مشکلات سینمای ایران وسیع تر از مسئله “بازبینی” و “نظارت” است. از مشکلات اقتصادی و صنفی که اهالی محترم سینما را رنج می دهد تا… امیدوارم با اهتمام شما بزرگواران و همکاران عزیزتان، سمت و سوی فرهنگ و هنر این سرزمین از جمله سینمای نجیب ایران، بهبود ضعف ها و نواقص سبک زندگی امروز ما و جهت دهی صحیح فرهنگی به جامعه باشد؛ منطبق با باورهای ناب و ارزشهای اصیل و اعتقادات دینی ما؛ چنانچه بارها در ادوار مختلف رهبر فرزانه انقلاب اسلامی آن را به بیان مختلف مطالبه داشته اند…»

ما نیز امیدواریم همین روحیه و روندی که ایشان برای معاونت سینمایی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی فرهنگ و هنر کشورمان، پیشنهاد داده را به ایشان درمدیریت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، به عنوان متولی اصلی فرهنگ و هنر پایتخت پیشنهاد داده و آرزومندیم، خداوند متعال نیز ایشان را این مسیر یاری کند.
Related Posts
- آمادگی سازمان باغستانهای سنتی شهرداری قزوین به منظور انجام آبیاری مکمل برای باغ های کم آب
- در سالی که گذشت بیش از ۴۴ هزار شهروند با سامانه ۱۳۷ شهرداری قزوین تماس گرفتند
- جانمایی سطل های زباله جدید
- جانمایی سطل های زباله جدید
- بازدید نمایندگان سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری همدان
- تجهیز تعدادی از اتوبوس های ناوگان سازمان اتوبوسرانی قزوین به سیستم گرمایشی و سرمایشی مدرن
- بازسازی ۱۷۷ دستگاه اتوبوس از سراسر کشور در مرکز بازسازی امام علی (علیه السلام) سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مسئولین سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرستان دُرود از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- نور آرایی های سطح شهر به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره) به مدت یک شب خاموش شد
- زباله های عفونی بیمارستان ها بدون بی خطرسازی به زباله دان اهواز می رود
- بیش از ۷۵ درصد از زباله های سطح شهر را مواد آلی و پسماندهای غذایی تشکیل می دهد
- ۷۰ میلیارد ریال برنامه مدیریت پسماند برای شهرداری اردبیل تعریف شد
- دبیر: نیمی از هزینه پسماند را باید شهرداری تهران پرداخت کند
- حجم بازیافت پسماند طی پنج سال از ۲۰به ۶۰ درصد افزایش می یابد
- وزیر بهداشت: گمان میکنم جمع آوری زبالههای بیمارستانی وظیفه شهرداری است
- جریمهی سنگین تخلیهکنندگان غیرمجاز خاک و نخاله در کرمان
- مسوولیت نابودی زبالههای ۱۰۰۰ مرکز درمانی تهران با شهرداری تهران نیست
- اتصال ریلی ۷ شهر با بهرهبرداری از قطار حومهای نجفآباد-اصفهان
- انجام اصلاحات خطوط با هدف حذف خطوط موازی اتوبوسرانی شهرداری مشهد
- توسعه سیستمهای هوشمند مدیریت ترافیک در پایتخت
- شهرداری نقشی در کمک به خرید تاکسی هیبریدی و موتور برقی ندارد
- خروج ۲۰۰۰ اتوبوس فرسوده از ناوگان حمل و نقل تهران
- تعیین میزان اعتبار کارت بلیتهای یکساله متناسب با مصرف شهروندان
- شهرداری تهران به تعهدات خود در خصوص مترو عمل کند
- شهرداری تهران خرید واگن های مترو از چین را تکذیب کرد
- Loon Copter پهپاد شگفت انگیز با قابلیت شنا در سطح و زیر آب
- آخرین فهرست از پرشتابترین سوپراسپرتهای دنیا+تصاویر
- آیا آیفون ۷ واقعی این شکلی است؟+تصاویر
- تصاویر/ کولاک شرق امریکا را فلج کرد
- مایکروسافت مدلهای جدید سرفیس بوک، سرفیس پرو ۴ و سرفیس پن را معرفی کرد
- بهترین فیلمهای سال ۲۰۱۵ از نگاه منتقدان
- پرواز از نیویورک به دبی، تنها در ۲۲ دقیقه
- کدام تکنولوژی صفحه نمایش برای تلویزیونها بهتر است؛ LCD یا OLED؟