به گزارش پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، آلودگی هوا مشکل تک وجهی نیست و بخش های مختلفی در این پازل ایفای نقش می کنند؛ آنچه در کنترل معضل «آلودگی هوا» که در افزایش مرگ و میرها و تشدید بیماری های قلبی و تنفسی تاثیرگذار است، ایفای نقش می کند تعامل میان بخشی بین دستگاههای مربوطه است تا در قالب طرح ها و اقدامات کارشناسی به مقابله با این معضل هزاره سوم برخیزد.
بر اساس آمار موجود، وضعیت هوای کرج در بیش از نیمی از روزهای سال گذشته در شرایط ناسالم قرار داشت و تشدید فعالیت کارخانجات و صنایع آلاینده در شهرک های اطراف بر سرفه های کلانشهر کرج افزوده است؛ ضمن آنکه برنامه مدونی برای کنترل پدیده مهاجرت جمعیت به چشم نمی خورد و هر روز بر مشکلات افزوده می شود.
به گفته استاندار سابق البرز، بیش از ۸۰۰ هزار خودرو در معابر استان البرز در حال آمد و شد هستند که بیش از ۸۰ درصد آن مربوط به کلانشهر کرج است و با این حساب، از هر ۳ شهروند کرجی، یک شهروند صاحب وسیله نقلیه هستند و با در نظر گرفتن عقب ماندن صعنت خودروسازی کشور از قافله استانداردهای جهانی، تاثیر مخرب آلایندگی خودروها بر آب و هوا بر کسی پوشیده نیست؛ امروز کلانشهر کرج در مثلث آلودگی آب، هوا و خاک به دام افتاده است.
افزایش بازدید معاینه فنی خودروها به ۵ سال نیز به تشدید آلودگی هوا منجر شده و همکاری لازم میان بخش های مختلف برای کنترل آلودگی هوا وجود ندارد.
پزشکان می گویند بیش از ۸۰ درصد ابتلا به سرطان ها و بیماریهای مزمن ریوی و تنفسی ریشه در آلودگی هوا دارد و باید برای حل ریشه این معضل کمر همت بست.

گسترش ناوگان دوچرخه سواری
یکی از تجارب موفق جهانی در زمینه کنترل ترافیک و کاهش آلودگی هوا، ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه برای رسیدن به مقاصد درون شهری به جای اتوموبیل است.
در برخی کشورهای اروپایی و آسیایی، مسئولان شهری با احداث ایستگاه های دوچرخه سواری، برخی معابر شهر را به آمد و شد دوچرخه سواران اختصاص داده اند تا از این طریق به گسترش فرهنگ هوای پاک کمک کنند.
احداث مترو و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی
یکی از رویکردهای کارشناسی در سطح کلانشهرهای کشور، احداث شبکه حمل و نقل ریلی و توسعه مترو تا درون محلات است؛ بنحوی که بر اساس سیاستگذاری های صورت گرفته، با بهره برداری از خطوط قطار شهری کرج، شهروندان با استفاده از مترو به تمامی نقاط و مراکز مهم و پر رفت و آمد شهر به آسانی دسترسی خواهند داشت.
بر اساس اظهارات مدیر عامل سازمان قطار شهری کرج و حومه، در صورت استمرار حمایت های مسئولان، کرج تا دو سال آینده شاهد بهره برداری از خط دو قطار شهری خواهد بود.
همچنین تجهیز ناوگان حمل و نقل عمومی و ایجاد انگیزه در شهروندان برای استفاده از اتوبوس و تاکسی به جای خودرو شخصی، می تواند اثرات مثبتی در کاهش آلودگی هوا ایفا نماید.

پیگیری طرح کاهش آلودگی هوای کرج
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، یکی از امتیازات استان البرز را داشتن برنامه توسعه محیط زیست دانست و اظهار داشت: حرکت استان البرز در مسیر حفاظت از محیط زیست این استان را بر روی ریل پایداری حفظ محیط طبیعی قرار می دهد.
برمبنای توان منابع طبیعی بهرهبرداری شود
معصومه ابتکار در ادامه با تأکید بر اینکه میبایست بر اساس توان منابع طبیعی از ظرفیتهای موجود بهرهبرداری کرد، افزود: بخشی از منابع طبیعی تجدید پذیر و بخش دیگری از آن تجدید ناپذیر است و برای استفاده از ظرفیتهای خاک، محیط زیست و بهرهبرداری از زمینها اگر توان زمین و منابع نادیده گرفته شود خسران بوده و قحطی اقتصادی و سرمایههای موجود را در بر خواهد داشت.
ابتکار تدوین سند آمایش سرزمین در استان البرز را نیز گامی در جهت شناسایی ظرفیتهای موجود استان و خط قرمز استفاده بیرویه از منابع طبیعی قلمداد کرد.
کشور دچار بحران زیست محیطی است
معاون رئیس جمهور در ادامه با مصداقی عینی از وضعیت بحران زیست محیطی شهر اراک و با بیان اینکه کشور دچار بحران زیست محیطی شده است، تصریح کرد: بحرانهای زیست محیطی امروز کشور را فرا گرفته و اگر علاجی برای آن نشود به نقطه حاد میرسیم.
وی افزود: علاوه بر خسارتهای سنگین از هر شکست بازگشت به دوران تعادل نیز هزینههای بالایی را در بر خواهد داشت.
ابتکار هشدار داد که هم اکنون که فرصت داریم باید برنامهها را جدی گرفته و در سیاستگذاریها گامها را رو به جلو برداریم.
وی یادآور شد: برنامهریزی و سیاست گذاری محیط زیست توسعه پایدار را رقم زده و کشور را از بسیاری بحرانها نجات می دهد و رسیدن به توسعه پایدار نیز به نوبه خود تعادل در اقتصاد و صنعت را در برخواهد داشت.
رئیس سازمان محیط زیست کشور تدوین سند توسعه پایدار در استانها را نیز حرکتی رو به شتاب در این حوزه قلمداد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هم اکنون به جهت آلودگیهای زیست محیطی هزینههای سرسام آوری از سوی مردم پرداخته میشود، تصریح کرد: هزینههایی که امروز مردم در بخش درمان متحمل هستند و تحت عنوان بیماریهای آلرژی، آسم و …به بیمارستانها مراجعه میکنند همگی ریشه در آلودگی زیست محیطی دارد و همین امر نیز وظایف دست اندرکاران این حوزه را خطیرتر میسازد.
ضرورت واگذاری بخشی از وظایف زیست محیطی به شهرداریها و شوراها
ابتکار در بخش دیگری از سخنان خود با مطلوب ارزیابی کردن طرحهای استان البرز برای رسیدن به شاخصهای هوای پاک گفت: رویکرد استان البرز با«سند توسعه محیط زیست» که به تصویب شورای برنامهریزی نیز رسیده است، مثبت بوده و ضروری است که بخشی از وظایف نیز در این حوزه با محوریت محیط زیستی به شهرداری و شوراها واگذار شود.
وی اجرای طرح کهاب به عنوان پایلوت کشور در استان البرز را نیز گامی در جهت رسیدن به شاخصهای هوای پاک ذکر کرد.
ضرورت رعایت استاندارد سوخت و اندازه گیری شاخص های بخارات توسط شهرداری ها و سازمان های مربوطه، پیگیری جدی برنامه کاهش آلودگی هوا در شهر کرج و همچنین اهتمام و تلاش جهت به مشارکت گذاشتن مردم و تنویر افکار عمومی از دیگر محورهای کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر کرج بود.
تدوین سند آمایش سرزمین البرز مهمترین اولویت استان است
گفتنی است حسن پسندیده مدیرکل محیط زیست استان البرز، در این کارگروه ضمن تشریح وضعیت استان البرز در حوزه محیط زیست، آلودگی هوا، حمل ونقل عمومی و… بر ضرورت تدوین سند آمایش سرزمین استان تأکید کرد و اظهار داشت: استان البرز از جمله استانهای تازه تأسیس کشور است که روند شتابان و رو به توسعه ای را داشته است.
وی افزود: احصاء پتانسیل های استان در شرایط فعلی مستلزم تدوین سند آمایش سرزمین است.
مدیرکل محیط زیست استان البرز عنوان کرد: در حال حاضر در فاز جمع آوری اطلاعات این سند هستیم و تا به اکنون نیز تنها ۴۵ درصد از اطلاعات مذکور به دست آمده است.
پسندیده یادآور شد: استان البرز از حیث وجود امکانات صنعتی، توریستی، گردشگری و…. ظرفیت های قابل توجهی برخوردار است که با تدوین این سند می توان به نحو مطلوبی آن را مدیریت کرد.
ضرورت ساماندهی صنایع نوین آلاینده در البرز
حسن پسندیده در ادامه با بیان اینکه ۳ هزار و ۶۰۰ صنایع آلاینده در استان البرز مستقر است، به مصوبه هیئت وزیران در خصوص ساماندهی صنایع نوین اشاره کرد و گفت: ساماندهی صنایع نوین در استان ضرورتی انکار ناپذیر است و باید به عنوان یکی از اولویت های صنعتی استان در دستورکار قرار گیرد.
سند محیط زیست البرز در حال تهیه است
پسندیده در بخش دیگری از سخنان خود به تدوین سند محیط زیست از جمله برنامههای پنجم توسعه اشاره کرد و یادآور شد: هماهنگونه که در برنامه پنجم توسعه نیز تدوین سند محیط زیست در استانها به تصویب رسیده است کلید آن در استان البرز از سال ۹۰ زده شد و با طرح در شورای برنامه ریزی استان دنبال می شود.
تحلیل و بررسی طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهرکرج، وضعیت حمل و نقل عمومی استان و نقش آن در آلودگی هوا و پیشنهاداتی به منظور رفع آلودگی هوا از دیگر محورهای این کارگروه بود.

ضرورت پیشگیری از ایستایی ترافیک با هدف رفع آلودگی هوا
راهکارهای کارآمد به منظور پیشگیری از ایستایی ترافیک سطح شهر تاکید کرد و افزود: محور ارائه این راهکارها، رفع آلودگی هوا می باشد.
محمود دادگو با تاکید بر انجام این مهم، رسیدن به راهکارهای اصولی و کارآمد در خصوص کنترل وضعیت جوی و کاهش آلودگی هوا را ضروری دانست و گفت: مسئولان و کارشناسان شهری نسبت به انجام این مهم اهتمام ویژه ای دارند.
وی با تاکید بر افزایش سرانه استفاده شهروندان از ناوگان حمل و نقل عمومی، عنوان کرد: از جمله کارآمدترین و اصولی ترین راهکار کاهش بحران های زیست محیطی و پیشگیری از آلودگی هوا استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی است.
این مسئول بیان کرد: بهره گیری حداکثری از ناوگان عمومی حمل و نقل، ضمن سازماندهی وضعیت ترافیکی شهر نقش بسزایی در کاهش آلودگی هوا دارد.
دادگو با اشاره به تاثیرات منفی آلودگی هوا در جریان زندگی افراد اظهار داشت: خنثی شدن این تبعات منفی نیاز به انجام اقدامات مهمی از سوی شهروندان و مسئولین دارد.
وی بر ضرورت رسیدن به نقطه نظر مشترک بین مردم و مسئولین در خصوص کاهش آلودگی هوا تاکید کرد و گفت: کاهش آلودگی هوا مسئله بسیار مهمی است که رفعه ریشه ای و اصولی آن ضمن آنکه نیاز به اقدامات کارشناسانه و فنی مسئولان شهری دارد، به همکاری و تعامل شهروندان با مسئولان نیز نیاز دارد.
نقش فعالیت قطار شهری در رفع معضل آلودگی هوا
رئیس شورای اسلامی شهر کرج در ادامه با اشاره به نقش ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از تاکسی و اتوبوس در رفع معضل آلودگی هوا، عنوان کرد: مترو نیز به عنوان یکی از مهمترین وسایل حمل ونقل ریلی در کاهش معضل آلودگی هوا نقش دارد.
دادگو با اشاره به ارتباط مستقیم بین افزایش بهره گیری شهروندان از وسایل حمل و نقل عمومی با کاهش آلودگی هوا،عنوان کرد: نهادینه کردن این فرهنگ همچنین نقش بسزایی در پیشگیری از ایستایی ترافیک دارد.
وی با تاکید بر توسعه و گسترش خطوط مترو با بیان اینکه مسئولان کشوری بر انجام این مهم تاکید دارند، عنوان کرد: این مهم از جمله سیاست های مهم مسئولان و مدیران ارشد کشور به منظور رفع چالش ها و بحران های ترافیکی است.
دادگو راه اندازی خطوط بی آر تی را مهم ارزیابی کرد و گفت : تحقق این مهم از جمله راهکارهای کاهش ترافیک شهری است.

کرج ۱۶۸ روز هوای آلوده را پشت سر گذاشت
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری کرج عنوان کرد: کرج طی سال جاری ۱۶۸ روز هوای آلوده را پشت سر گذاشت.
عباس زارع با بیان اینکه طی سالهای اخیر آلاینده گی هوا افزایش قابل ملاحظهای داشته است، عنوان کرد: متاسفانه هیچ طرح جامعی در شهر به منظور کاهش جدی آلایندههای زیست محیطی وجود نداشته است.
وی با اشاره به مسئولیت و رسالت مدیریت شهری در خصوص مواجه با این معضل مهم، افزود: این مجموعه مردمی باید با ارائه راهکارهای منطقی و کارآمد به منظور کمرنگتر شدن آلودگیهای زیست محیطی تلاشی مضاعف داشته باشد.
این مسئول با بیان اینکه، آلودگی هوا از دغدغههای جدی مسئولان و مدیران است، اظهارداشت: رفع این دغدغهها با اجرای طرحهای هماهنگ و ساماندهی شده صورت میپذیرد که در این مسیر نیاز است، همه اقدامات پایه و اساس کاملا اصولی و منطقی داشته باشد.
زارع، محیط شهری را بستری برای بروز برخی ناهنجاریها از جمله آلودگیهای زیست محیطی دانست و با تاکید بر شناسایی این مهم، افزود: شناخت منابعی که موجب آلودگیهای محیط زیست میشوند از الزاماتی است که باید به جد مد نظر مسئولان متولی قرار گیرد.
Related Posts
- آمادگی سازمان باغستانهای سنتی شهرداری قزوین به منظور انجام آبیاری مکمل برای باغ های کم آب
- در سالی که گذشت بیش از ۴۴ هزار شهروند با سامانه ۱۳۷ شهرداری قزوین تماس گرفتند
- جانمایی سطل های زباله جدید
- جانمایی سطل های زباله جدید
- بازدید نمایندگان سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری همدان
- تجهیز تعدادی از اتوبوس های ناوگان سازمان اتوبوسرانی قزوین به سیستم گرمایشی و سرمایشی مدرن
- بازسازی ۱۷۷ دستگاه اتوبوس از سراسر کشور در مرکز بازسازی امام علی (علیه السلام) سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مسئولین سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرستان دُرود از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- بازدید مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان از سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- خدمت رسانی اتوبوسرانی در سالروز حماسه ملّی ۹ دی
- قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین خبر داد؛
- نور آرایی های سطح شهر به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره) به مدت یک شب خاموش شد
- زباله های عفونی بیمارستان ها بدون بی خطرسازی به زباله دان اهواز می رود
- بیش از ۷۵ درصد از زباله های سطح شهر را مواد آلی و پسماندهای غذایی تشکیل می دهد
- ۷۰ میلیارد ریال برنامه مدیریت پسماند برای شهرداری اردبیل تعریف شد
- دبیر: نیمی از هزینه پسماند را باید شهرداری تهران پرداخت کند
- حجم بازیافت پسماند طی پنج سال از ۲۰به ۶۰ درصد افزایش می یابد
- وزیر بهداشت: گمان میکنم جمع آوری زبالههای بیمارستانی وظیفه شهرداری است
- جریمهی سنگین تخلیهکنندگان غیرمجاز خاک و نخاله در کرمان
- مسوولیت نابودی زبالههای ۱۰۰۰ مرکز درمانی تهران با شهرداری تهران نیست
- اتصال ریلی ۷ شهر با بهرهبرداری از قطار حومهای نجفآباد-اصفهان
- انجام اصلاحات خطوط با هدف حذف خطوط موازی اتوبوسرانی شهرداری مشهد
- توسعه سیستمهای هوشمند مدیریت ترافیک در پایتخت
- شهرداری نقشی در کمک به خرید تاکسی هیبریدی و موتور برقی ندارد
- خروج ۲۰۰۰ اتوبوس فرسوده از ناوگان حمل و نقل تهران
- تعیین میزان اعتبار کارت بلیتهای یکساله متناسب با مصرف شهروندان
- شهرداری تهران به تعهدات خود در خصوص مترو عمل کند
- شهرداری تهران خرید واگن های مترو از چین را تکذیب کرد
- Loon Copter پهپاد شگفت انگیز با قابلیت شنا در سطح و زیر آب
- آخرین فهرست از پرشتابترین سوپراسپرتهای دنیا+تصاویر
- آیا آیفون ۷ واقعی این شکلی است؟+تصاویر
- تصاویر/ کولاک شرق امریکا را فلج کرد
- مایکروسافت مدلهای جدید سرفیس بوک، سرفیس پرو ۴ و سرفیس پن را معرفی کرد
- بهترین فیلمهای سال ۲۰۱۵ از نگاه منتقدان
- پرواز از نیویورک به دبی، تنها در ۲۲ دقیقه
- کدام تکنولوژی صفحه نمایش برای تلویزیونها بهتر است؛ LCD یا OLED؟